Jordnært og humoristisk på Eklund

Av Trond Folckersahm

Det er en sprelsk og spillevende forestilling med økologisk tilsnitt og to nesoddinger i sentrale funksjoner som blir satt opp på Eklund ved Jaer førstkommende søndag.

I Jorda Er Klodens Hud ser vi med lekne øyne på jorda vår. Rammehistorien er tre skuespilleren som lurer veldig på hvordan i all verden kan man lage en forestilling om jord, og som har det veldig gøy mens de prøver å finne ut av det, forteller regissør Nina Ossavy.

Forestillingen, som er laget i samarbeid med Teater Innlandet og Turneorganisasjonen Hedmark, er i disse dager på veien mellom forskjellige destinasjoner i innlandsfylkene, men ensemblet har altså satt av tid til å sette opp en versjon på Nesodden. Noe som slett ikke er så overraskende, siden både regissøren og komponist og fløytist i forestillingen, Ida Helene Heidel, til daglig holder hus på Nesodden.

– Dette er en oppsetning som inngår som en del av en trilogi som handler om vann, jord og luft. Det økologiske aspektet er sentralt, men forestillingen er full av humor og ablegøyer. På scenen har vi en skuespiller, en sjonglør og en fløytist som driver forestillingen framover, forteller Ossavy.

De som finner veien til Eklund vil finne ut at scenen ikke benyttes, derimot gulvene, som for anledningen er dekorert med eikeløv og jord. Publikum vil møte både en mark i en sovepose, og andre gøyale overraskelser i løpet av de tre kvarterene forestillingen varer.

– Det er en familieforestilling som passer for alle fra fem år og oppover, og vi gleder oss til å få spille den i vårt eget lokalmiljø. Mens vi har vært ute på veien nå, har vi vist stykket for mange barn, og det er ingen tvil om at oppsetningen har vekket både latter og jubel, forteller Ossavy.

Søndag 12. mars kl. 17.30
Bilde fra forestillingen. Foto: Camilla Jensen