Jubileumskonsert i Skoklefaldsalen

I anledning av at de har eksistert i 50 år, inviterer Nesodden Sangkor til storslagen jubileumskonsert i Skoklefaldsalen på Steinerskolen søndag 25. oktober kl. 19.15.

10. mars 1965 så Nesodden Sangkor dagens lys som en videreføring av et prosjektkor som ble dannet i forbindelse med åpningen av Nesodden samfunnshus. I dag har de rundt 41 aktive medlemmer under ledelse av dirigent Karolina Wisniewska, og de legger vekt på et variert repertoar, med sanger fra de fleste sjangere.

Jubileumsåret 2015 ble sparket i gang med en minikonsert på Kafé Tangenten med smakebiter fra vårrepertoaret som nå er under innøving. 2015 vil bli et travelt år for koret med opptredener på korfestival i Krakow i juni, mens høsten vil preges av den store jubileumskonserten i Skoklefaldsalen. Under jubileumskonserten vil koret også ha med seg et stort orkester.

Repertoaret til jubileumskonserten forteller at koret har lagt lista svært høyt. De vil framføre utdrag fra Carmina Burana (C.Orff), Prince Igor (A. Borodin) og Messias (G. Händel) samt et variert repertoar innen viser og pop fra korets 50-årige historie. Noe som borger for at publikum vil få oppleve en musikalsk festaften med høydepunkter fra musikkhistorien.

Dagens dirigent, Karolina Wisniewska, har mastergrad i klassisk piano og i ensembleledelse/dirigering fra musikkakademiet i Gdansk. Ved siden av kantorstudier ved Norges Musikkhøyskole leder hun flere kor og arbeider som kantor ved Lilleborg kirke.

Arkivfoto Trond Folckersahm