Juleaquaviten ble godt mottatt

Av Trond Folckersahm

Fredag kveld var spenningen til å ta og føle på hos akevittglade nesoddinger i Flasken lunsj & vinstue da Nesodden Premium Juleaquavit skulle presenteres for første gang.

– Det har vært en lang vei, men nå er vi endelig i mål, og det er en stor glede å få presentere dette unike produktet for dere som har møtt fram her i dag, innledet president i Nesodden Akevittens Venner (NAV), Steinar Flåtteng, før de rundt et halvt hundre frammøtte kunne meske seg med spekemat og smaksprøver.

Utgangspunktet for Juleaquaviten er det samme som standardutgaven av Nesodden Premium Aquavit, som er krydret med lokale spesialiteter som 50 år gammel, vellagret eik fra Leif Knardahl, blæretang og ikke minst sisselrot. Juleaquaviten er i tillegg blitt lagret på fat i et par år, og tilsatt krydder som skal hente fram julestemningen og gjøre den til et optimalt følge til all slags julemat. Her kan vi nevne både nellik og appelsin.

Da første glass ble servert var det ingen tvil om at dette var et produkt som falt i forsamlingens smak. Smattingen ga gjenklang i veggene, og hodene ble stukket sammen i hemmelighetsfull passiar før den endelige dommen fra NAV-medlemmene ble avsagt.

– Absolutt et velsmakende produkt. Ikke så utpreget karvesmak, mild og rund med en perfekt bouquet, smiler en fornøyd Pål Skurdal, og lar nok en sipp av akevitten rulle rundt i munnhulen.

– Vi håper selvsagt at Juleaquaviten blir å finne rundt på alle bord på halvøya i juletiden, og husk at den like gjerne kan brukes som et følge til kaffen eller foran peisen, som til aperitiff og ved siden av julemat eller annen mat. Den passer til alle anledninger, og fra 5. november blir den å finne i polhyllene, informerer president Flåtteng.

Bilde: Styret i NAV er svært fornøyd med mottakelsen den nye Nesodden Premium Juleaquavit har fått. F.v: Petter Hagen, Steinar Flåtteng, Gry Skurdal, Petter Grøstad, Nina Olsen Holum og Petter Engebretsen. Foto: Trond Folckersahm