Julebord med sjarm og sjel på Hellviktangen

Av Trond Folckersahm

Legger du årets julebord til Hellviktangen, får du i tillegg til smakfull, velkomponert mat, godt drikke, vakre omgivelser og små overraskelser – også gratis busstransport hjem.

Tenk deg å ankomme Hellviktangen i kveldingen når rimfrosten dekker gress og trær med glitrende iskrystaller. Fra vinduene i den vakre, gamle patrisierboligen skinner lysene og ønsker deg velkommen.

Inngangspartiet er lyst opp med fakler som kaster trolske flammer over gjestene, mens den opptente bålpannen gir god varme en hustrig vinterkveld. Dere trakteres selvsagt med Hellviktangens egenkomponerte julegløgg før dere slipper inn i de vakre salene der de majestetiske kakkelovnene er fyrt opp og bordene vakkert dekorert.

– Vi ønsker å lage et julebord med sjel og sjarm for lokale bedrifter, organisasjoner og institusjoner. En opplevelse som inneholder noen overraskelser, og et opplegg som passer alle, forteller restauratør Bente Westergaard i Hellviktangen kunstkafé.

Maten, som mange skryter opp i skyene og gir karakteren den beste julematen de noen gang har spist, vil bestå av en juleinspirert buffé med spennende innslag.

– Vi har valgt å bruke økologisk nakkestek framfor ribbe på jule-buffeten. Den har et godt, marmorert kjøtt, men er ikke så tung som ribba. Denne serverer vi med appelsinsaus, dadler med bacon, rødkål, gulrotpesto, fargesalat med mer. Det blir en flott, velkomponert, fargerik og smakfull tallerken der alt er gjennomtenkt og med smaker som fungerer godt sammen. Et stort måltid som både er velgjørende og velsmakende. Dette måltidet er lettere enn en tradisjonell julemiddag, og det følger vi opp med desserten, som består av en frisk sorbet. Til dette serverer vi alle typer drikke, og har selvsagt et utvalg viner som er et utmerket følge til rettene, informerer Westergaard.

Julebordet skal selvsagt være en kulinarisk opplevelse og et hyggelig treffpunkt for kolleger som daglig møtes i litt andre omgivelser. Men det er slett ikke usannsynlig at servitørene vil by på noen ekstra overraskelser underveis i måltidet.

Selvsagt vil begge etasjer tas i bruk. I 2. etasje kan det dekkes opp til mindre julebord, mens det i stuene nede er plass til mellom 40 og 80 gjester.

– En av fordelene ved å være her hos oss er at selskapet er samlet hele kvelden, og ønsker noen disco og dans har vi gode kontakter i bransjen. Ettersom vi busser folk til brygga etterpå, kan løvene lett dra på nachspiel på Aker Brygge. Vi har alliert oss med Nesodden Turbuss, som sørger for transport. Et tilbud vi tror mange vil sette pris på.

Beliggenheten, når man skal hjem på kvelden, er Hellviktangens største ulempe – og det håper vi herved å ha rettet opp med muligheten for skyss.

Jeg må også få tillegge at Hellviktangen om vinteren er stemningsfullt og vakkert, vel verd et besøk, og har du planer om et julebord er det bare å ta kontakt, sier restauratøren.

Bilde: Restauratør Bente Westergaard på Hellviktangen lover et stemningsfullt julebord med sjel og sjarm for lokale bedrifter, organisasjoner, skoler og barnehager. Foto: Trond Folckersahm