Juleglede og hverdagslykke hos Annas

Av Trond Folckersahm

Trenger du å lene deg tilbake og ta en pustepause i en travel førjulstid, eller er du klar for opplevelser og inspirasjon? Da er Annas Hybel på Fjellstrand stedet å besøke. 1. desember går startskuddet.

Det er livlig aktivitet på Annas Hybel når Nesoddguiden stikker innom en helt vanlig hverdag for å slå av en prat. Rundt et bord, midt i lokalet, har en gubbegjeng samlet seg for å friske opp minner fra fordums dager. Andre steder i lokalet sitter noen foran PC-en fordypet i skole- og kontorarbeid. Et par andre sitter i et forretningsmøte og planlegger virksomhetens videre framdrift. Mangfoldet er stort. Det er på Annas folk møtes, og bak disken står innehaver Trine Oppegård Persson og Petter Garder, for anledningen kledelig antrukket med nisseluer og klare til å fortelle hva de har på agendaen i desember.

Håndball-VM på storskjerm

– Vi har mye hyggelig på programmet i desember. Det starter allerede 1. desember med julemarked der alle de næringsdrivende i senteret er involvert. Da blir det markedsboder, gode tilbud, korps, sangkoret Klukk og tenning av juletreet, forteller Trine.

– Før sto jo julegrana ved Grendern, så ble den flyttet til skolen, og nå blir den satt opp her på utsiden av Annas Hybel. Da blir dette julestedet på Fjellstrand med musikk, julestemning, godsaker for ganen og nissebesøk, skyter Petter inn.

Men utover felles julemarked, har Annas Hybel mye på tapetet. Fra 30. november og fram til 16. desember vil de vise håndball-VM for damer på storskjerm. Et arrangement de fleste ser fram mot.

– Vi hadde jo stor suksess med fotball-VM, så nå prøver vi med håndball for å se om det blir en like stor slager, sier Petter.

Det blir juleverksted for barn, julejazz fra 21.-23. desember med A Christmas Standard med gjesteartister. Det blir babykafé i samarbeid med Fjordklang som er et musikktilbud for barn.

Arrangerer også julebord
Som vanlig vil Annas også i desember har Annas Hybel session, Åpen scene og Quiz, så det er bare å følge med på facebook for å få med seg datoer og tidspunkt.

– Det nye tilbudet vårt med mandagskafé for ungdom vil fortsette i desember. Da er det forbudt område for voksne etter kokken 17, bortsett fra én som vil være tilstede dersom noe skjer. Da er det opp til ungdommen selv å sette agenda for hva de vil gjøre, forteller Petter.

For dem som vil arrangere julebord for firmaet, foreningen eller klubben er det også muligheter på Annas.

– Vi har en egen julemeny som ligger på nettet, og kan arrangere for både store og mindre grupper. Rundt 40 er det ideelle antallet, men vi har plass til flere. Da stenger vi den ordinære driften på kvelden. Vi har allerede noen bookinger, og det er muligheter både helg og hverdager, lover Trine.

Det blir også romsjulsfest på Hybelen med middag for de ansatte og alle hjelperne først, og åpent hus senere på kvelden.

– Vi kommer til å ha mye godt både til å bite i, til å ha i koppen og i hyllene hele desember, og ikke glem å besøke nettsiden vår Annas Lille Hybel. Der finner du mange gode julegavetips, og selvsagt den legendariske Chili Claus Julekalender, lokker Trine og Petter.

Bilde: Trine Oppegård Persson og Petter Garder har litt av hvert å by på i desember, både arrangementer og snadder for ganen. Foto: Trond Folckersahm