Julestemningen er i ferd med å toppe seg

Av Trond Folckersahm

Det har vært hektisk juleaktivitet rundt om på Nesodden i hele desember. Lørdag var ikke noe unntak. Arrangementer og markeder ble arrangert i hver krik og krok av halvøya.

På Tangen Senter var Coro Misto på plass og serverte vokal velklang i to avdelinger for førjulsstemte nesoddinger. Det erfarne koret, med Marilena Zlatanou i spissen, var virkelig i storform, og leverte flotte smakebiter på hva de som innfinner seg til neste lørdags dobbeltkonsert i Nesodden kirke har i vente.

– Du vil komme i julestemning når du hører oss fremføre kjente og kjære julesanger så vel som et par satser av det klassiske repertoaret som alle forbinder med denne tiden. Både Händels Hallelujakor og Bachs åpning av Juleoratoriet har vi med, forteller korsanger Laurits Grytten, og fortsetter:

– I år igjen er vi heldige og har med oss trombonekvartetten Kefir med Klumper, som deltar både sammen med koret og med noen selvstendige innslag. Stefan Ibsen Zlatanos er med oss både på orgel og piano, og, ikke minst vil flere av våre medlemmer bidra med soloinnslag.

To boksigneringer
Litt bortover i korridoren, har en gjeng glade barn og nissekledte vertinner samlet seg rundt det hyggelige juleverkstedet, der aktiviteten går for fullt med tegning, produksjon av julepynt og ansiktsmaling.

Ved bokhandelen stimler folk sammen for å få signert bøker som mest trolig havner under et og annet juletre rundt om i kommunen. Både Einar Haakaas, med boka «Advarsel- svenske tilstander i Norge» og Kathrine Geard med «Kunstnerkommunen – skisser fra Nesodden», er på plass og sitter med pennen i beredskap for å signere årets julegaver.

Litt av hvert på Hellviktangen
Ved den vakre patrisierboligen på Hellviktangen, er et lett snødryss med på å skape ekstra julestemning lørdag ettermiddag. Inne er det full fyr i de vakre kakkelovnene. De står der høyreiste og brer lun varme over kafégjestene som godgjør seg med Hellviktangens utsøkte meny. I andre etasje kan de julegavejaktende boltre seg blant vakker design, flott kunsthåndverk og utsøkt kunst i Kari Noregers spennende julemarked. Mens Kirsten Westergaards intime og vakre blomsterverksted kan by på et vell av vakre grønne vekster og blomsterdekorasjoner.

– Dette er ikke bare et blomsterverksted. Det er et blomsterkatedral, utbryter en entusiastisk Siri Torjesen, som har lagt lørdagsturen til Hellviktangen.

– Og vi har åpent både i morgen og neste helg, og fredag hjelper vi til med å kjøre store planter hjem til dem som ønsker det, skyter Kirsten Westergaard inn.

Gjallende horn på Eklund
Litt lenger sør i kommunen er parkeringsplassen utenfor Eklund i Jaer krets fylt til siste plass. Det er det innendørs også. Folk har gått mann av huse for å få med seg Jaer skoles musikkorps’ tradisjonsrike julekonsert. Et arrangement der korpsmusikerne virkelig har lagt seg i selen for å servere publikum musikk av ypperste klasse som akkompagnement til kaffe og et rikt utvalg av bakst. Det er ingen tvil om at jula nærmer seg.

BILDE: Coro Misto leverte mektig sang på Tangen Senter lørdag som en forsmak på neste lørdags dobbeltkonsert i Nesodden kirke. Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under, kan du se flere bilder fra lørdagens aktiviteter:
https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2271958609737487/2271957059737642/?type=3&theater