«Jungelboken» overbeviste stort

Av Trond Folckersahm

Selv etter 26. år med juleforestillinger, viste Nesodden ballettskole at den stadig har kraft og vitalitet nok til å fornye seg. ”Jungelboken” ble en reise gjennom et vakkert, velregissert og velkoreografert landskap fylt med gratie og livsglede.

Så var den her igjen. Nesodden ballettskoles store juleforestilling. Av mange kalt ”vinterens vakreste eventyr”. Nok en gang var Skoklefaldsalen på Steinerskolen arena for fire forestillinger der et par hundre dansere i flere aldersgrupper fikk anledning til å boltre seg på scenen og vise publikum hva de har fått med seg av dansekunst gjennom høstsemesterets treningstimer.

I år var det ”Jungelboken som sto på programmet. En forestilling ballettskolen ikke har hatt på programmet tidligere. Derfor var det litt ekstra spenning i forkant av premièren. Kanskje ikke så merkelig det. Kvaliteten på forestillingene har steget fra år til år, og listen legges stadig høyere. Noe som selvsagt stiller ekstra krav til alle som bidrar.

Men det er bare å konstatere at Nesodden ballettskole nok en gang klarte å levere et resultat til ståkarakter. De slo ettertrykkelig fast at det ikke er noe minus å ha noen år på baken. Det er fortsatt mulig å tenke nytt og framstå med fornyet styrke og kraft selv etter 26 år med forestillinger.

Forestillingen ble virkelig en flott reise fra ende til annen. Den framsto litt strammere koreografert enn tidligere forestillinger. Musikkvalget virket mer gjennomtenkt og fulgte handlingen på en fortreffelig måte. De innlagte sangnumrene bidro til å løfte forestillingen ytterligere et hakk. Kostymene var som vanlig fargerike, flotte og fulle av spennende detaljer. Danserne, fra Mowgli og ned til de minste sjarmtrollene, leverte livsbejaende danseglede som fikk publikum til å både le og tørke tårer. Faktisk satt klappsalvene fra salen løsere enn noen gang tidligere.

Også på den tekniske siden var alt velfungerende. Lyden virket hakket vassere og bedre enn tidligere, og lysmester Ørjan Skånseng, hadde for anledningen tatt fram en smakfull og elegant lyssetting som bidro til å gi forestillingen en ekstra dimensjon.

Skal man sette fingeren på noe, er det at musikken i enkelte scener ble hugget av litt for brått og bastant. Det er kanskje mulig å fade den ut på en litt mer elegant måte. Men, for all del, dette er for pirk å regne. For fasiten er ganske klar: Nesodden ballettskole klarte det igjen, med bravur.

”Jungelboken” 3. og 4. desember klokken 13.15 og 16.30 i Skoklefaldsalen på Steinerskolen.

Bilde: Ea Børresen (t.v.) som dronning Louise og Ingeborg Anna Matilde Hansen som Mowgli har inntatt dronningens trone. Foto: Trond Folckersahm