Kaja fra Nesodden videre i The Voice

Av Trond Folckersahm

Fredag kveld tok Kaja Rode fra Nesodden seg videre i den første direktesendingen av sangkonkurransen The Voice på TV2.

Så langt i konkurransen er det ekspertpanelet som har hatt all makt i konkurransen, men på fredag var det seerne som fikk anledning til å stemme fram sine favoritter. Det viste seg at 19-åringen fra Nesodden gjorde en så imponerende innsats at hun greit tok seg videre i The Voice, og ble hyllet av ekspertpanelet for sin musikalitet, sangstemme, sceneutstråling og ikke minst tilstedeværelse.

– Det var en nervepirrende opplevelse, men veldig hyggelig å få så gode tilbakemeldinger og å gå videre i konkurransen, forteller jenta som har hatt bostedsadresse på Nesodden siden 2015.

Helt fra første innledende runde har hun markert seg som en av de mest solide deltakerne i konkurransen, og fikk alle de fire mentorene; Morten Harket, Martin Danielle, Lene Marlin og Yosef Wolde-Mariam til å snu seg i stolene da de hørte henne første gang, med det resultat at Kaja kunne velge og vrake blant mentorene, men hun valgte til slutt Yosef.

Opprinnelig er hun fra Oslo, og har bodd de siste ni årene i Ulsteinvik, men flyttet til familien på Nesodden etter at hun avsluttet videregående skole i Volda nå i våres.

– Nå har jeg tatt meg et friår og skal satse på musikk. Jeg har egentlig holdt på med musikk hele livet, tatt sangtimer, deltatt på flere konserter, vært med i musikaler og har vært innom en rekke forskjellige sjangre. Nå har jeg kommet fram til at jeg vil satse fullt og helt på musikk. Det er det jeg virkelig brenner for, forteller Kaja.

Introduksjonen til The Voice var det mamma Veronica Rode som sto for. Hun sendte inn en video der Kaja sang. Et innslag crewet i The Voice tydeligvis satte pris på og ringte tilbake til Kaja og fortalte at de ønsket henne som deltager i konkurransen.

Nå er målsetningen til Kaja å gjøre det best mulig i The Voice, og hun har en klar ambisjon om å ta seg fram til finalen som går av stabelen 9. desember.

– Jeg valgte Yosef som mentor, og det har vært et helt fantastisk samarbeid. Han har lært meg utrolig mye. I tillegg er hele konseptet rundt The Voice kjempebra. Mange dedikerte og dyktige mennesker som hjelper oss både med sangvalg og alt annet som er nødvendig for å kunne gjøre en bra innsats. Uansett vil dette bli et minne for livet, men jeg håper jeg klarer meg helt fram til finalen, og at deltagelsen gir meg en mulighet til å jobbe videre med musikk og kanskje også gi meg en platekontrakt, avslutter en ambisiøs og målrettet Kaja Rode.

Foto: Kaja Rode fra Nesodden har finalen i The Voice som mål. Foto: TV2