Kantorens kule konsertserie

Av Trond Folckersahm

– Kantorissimo! Utbruddet kommer fra Nesoddens eminente kantor, Ingeborg Christophersen, som ikke klarer å holde tilbake engasjementet når hun nå innbyr til en ny runde kammermusikk i Nesodden kirke.

– Endelig er vi tilbake med konsertserien vår etter en liten pause. Nå er vi i gang for fullt med fire konserter før sommeren og flere på høstparten, forteller kantoren.

Kantorissimo startet opp i 2013, og har i løpet av de årene de har holdt på presentert et variert program med utøvere på et særdeles høyt nivå. Listen er på ingen måte lagt noe lavere i år. Det er mange spennende innslag som venter dem som finner veien til Nesodden kirke disse konsertkveldene.

Sammensatt og spennende

Det starter allerede 28. februar med den engelske tenoren Ben Thapa, som blant annet har vunnet Britan got talent, og som regnes som en svært habil utøver. Konserten har fått tittelen Musikk i krigstid, og vil presentere komposisjoner av Britten, Berkeley, Bridge, Gurney og Vaughan Williams, alle med britisk bakgrunn.

– Dette gleder vi oss veldig til. Det er stor stas at han kommer til oss, forteller kantoren, som i denne konserten vil bidra med fløytespill, mens Stefan Ibsen Zlatanos vil traktere tangententene.

Langfredag 14. april er neste konsert, Lamento, der cellisten Joon-Ho Shim sammen med Ingeborg Christophersen vil presentere satser fra Bachs cellosuiter og Vivaldis cellokonserter, samt Lamento for langfredag av Egil Hovland. Det vil også bli opplesning av lidelseshistorien med en profesjonell skuespiller.

Samuels salmer, er neste konsert. Den går av stabelen 9. mai. Der får vi høre sanger av Samuel Hansen Hellen, en person med en særdeles broket bakgrunn både som omstreifer og senere som en velstående borger av Christiania. De publikum vil møte i Nesodden kirke i denne konserten er Ann-Turi Ford, Ingeborg Christophersen, Gjermund Kolltveit og Lars Svanberg Jakobsen.

A Scottish Ayre, avslutter vårsesongen 13. juni. Der vil publikum møte italiensk og engelsk barokkmusikk inspirert av skotsk folkemusikk framført av Sarah-Jane Summers, Juhani Silvola, Ingeborg Christophersen og Gunnar Hauge.

Allsidig kantor

Nå er ikke Ingeborg Christophersen noen hvem som helst selv når det gjelder kammermusikk. Hun tryller fram de mest delikate toner når hun legger leppene mot sine hovedinstrumenter, fløyter i ulike utgaver. I tillegg trakterer hun cembalo og orgelet i Nesodden kirke under gudstjenester og i andre kirkelige sammenhenger.

Bare les hva Opera til folket skriver om henne: ” Ingeborg Christophersen er en allsidig musiker med mastergrader både som cembalist og blokkfløytist. Hun har studert ved Conservatorium van Amsterdam, Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole og Prins Claus Conservatorium. Ingeborg mottok Norsk Tonekunstnersamfunds ærespris «Årets Musiker» i 2003 og har vunnet 1. pris i Ungdommens Musikkmesterskap flere ganger. I 2006 deltok Ingeborg med stor suksess i Kjempesjansen på NRK1. I 2009 spilte hun en hovedrolle som seg selv, både som musiker og skuespiller, i publikumssuksessen ”Salong” på Nationaltheatret. Ingeborg har vært solist med orkestre som Norsk Barokkorkester, Barokkanerne, Operaorkesteret og Ukrainas nasjonale symfoniorkester og har kommende solistoppgaver med bl. a. Kringkastingsorkesteret. Hun jobber for tiden som kantor på Nesodden og har en omfattende aktivitet som freelance musiker i Operaen, Rikskonsertene og i mange andre prosjekter”.

Foto: Mic.no