Kjemi og hjernespinn i Kulturisten

Av Trond Folckersahm

Små Grå satte de små grå i høyfrekvente svingninger da de viste forestillingen ”Kjemi” på Hellviktangen søndag.

Konsert, forestilling, performance eller konseptualisme. Små Grås uttrykk lar seg ikke lett plassere i bås. En idé, en tanke, fragmenter av et liv fanget i øyeblikket. Dagliglivets trivialiteter pakket inn i et lydmessig kaos. Improvisasjon i særklasse både musikalsk og i tekst.

– Bare fire minutter av forestillingen er spikret i forkant. Resten er improvisasjon, forteller Bendikte Kruse fra Små Grå.

Små Grå består av Nina Mortvedt, Benedikte Kruse, Ingebjørg Loe Bjørnstad og Mai Elise Solberg. ”Kjemi”, som er skapt i samarbeid med Kim Hiortøy, hadde urpremiére under fjorårets Ultimafestival. Nå skal truppen ut på turné, og Nesodden og Kulturisten var første stopp.

Scenen er et nakent rom med publikum plassert rundt veggene. De fire utøverne på gulvet. Hele tiden i bevegelse rundt i rommet mens lyder, språk og sang hviskes fram eller slynges ut ofte i direkte og tett kommunikasjon med publikum. Intimt og nesten litt skremmende nært inntil man venner seg til det.

Dette var på ingen måte Kulturistens mest besøkte arrangement. Men likevel en opplevelse vel verdt å få med seg. ”Kjemi” setter tankevirksomheten i gang. Når kvartetten forlater rommet sitter man litt forbløffet tilbake. Hva har vi egentlig vært med på? Definitivt et innslag som viser Kulturistens bredde.

Bilde: Nina Mortvedt, Benedikte Kruse, Ingebjørg Loe Bjørnstad og Mai Elise Solberg viste forestillingen ”Kjemi”. En annerledes og interessant forestilling. Foto: Trond Folckersahm