Kjempebragd av Nesodden G04

Av Trond Folckersahm

Etter en fantastisk innsats i Scadevi Cup i Skøvde i Sverige, kunne 14-åringene fra Nesodden gå av banen med en solid 3-0 seier over IF Brommapojkarna fra Sverige i finalen søndag 1.juli.

Som eneste norske lag av totalt 54 påmeldte i 04-gruppen, måtte laget fra Nesodden bekjempe lag fra store deler av Sverige for å ta seg fram til søndagens finale.

De vel forberedte guttene fra Nesodden klarte seg greit gjennom gruppespillet, og kom seg velberget fram til B-sluttspillet, som startet med 1/16-dels finale lørdag kveld. I 1/8-delsfinalen søndag slo de Vrigstad IF 3-0, og tok seg dermed videre til kvartfinalen der Hermansby IF sto klare til å ekspedere nordmennene ut av sluttspillet. En målsetning de på ingen måte lyktes med, og måtte gå av banen med et 1-3 tap for gjestene.

Dermed var nesoddlaget klare for en semifinale der G04 møtte Onsala BK, som også måtte bite i gresset for laget fra Norge, som rev til seg seieren med sifrene 2-1.

Nesoddlaget var særdeles spente før finalen mot IF Brommapojkarna, som er et veletablert lag fra Stockholms-regionen med mange gode resultater på cv-en. Det så ikke ut til å hjelpe denne gangen. Guttene fra Nesodden viste seg fram fra sin beste side, og hadde kvaliteter og seiersvilje nok til å sikre seg en solid 3-0 seier over svenskene i Scadevi Cup som totalt samlet 272 lag.

Bilde: Seierherrene fra Nesodden IF Fotball G14 jubler over finaleseieren. Foto: Irene Størseth Lunde