Flott av Nesodden Teaterfabrikk

Nesodden Teaterfabrikk leverte en bokstavelig talt glitrende forestilling da de dro publikum med under isen på Krystalldammen i Tangenten lørdag.

Forventningene var til å ta og føle på da urpremièren på forestillingen «Krystallfolket» gikk av stabelen lørdag kveld. Og ensemblet fylte forventningene. De mer enn 180 som fylte salen til trengsel fikk absolutt valuta for inngangspengene.

For visste du at det må både frostvæske og frossenfisk til for å skape iskrystaller? Ikke det – da er det bare å ta et kurs hos Krystallmester Christel og hennes medsammensvorne i Krystalldammen på Blylaget. For det var dit ensemblet i Nesodden Teaterfabrikk tok med publikum i denne forestillingen der rammen er isproduksjonen på Nesodden på slutten av 1800-tallet.

Skuespilleren skinte og gnistret i en glitrende forestilling. Med overbevisning tok de salen med på denne omvisningen som forteller om alt det merkelige og spennende som egentlig foregår i og under isen. Replikkene satt som et skudd, troverdigheten var på topp og de vokale prestasjonene var av høy klasse. En virkelig solid prestasjon av dette ensemblet som tross alt består av amatører. Det er også grunn til å berømme både den tekniske staben og kostymemakerne for flott innsats.

Og dette var bare starten på en fortelling som er lagt opp til å følge oss fra år til år og stadig bygges ut og utvides.

– Det er veldig hyggelig å se at så mange stiller opp for å se hva vi har å by på, smilte en fornøyd primus motor, Margrete Bratberg-Grøstad, etter forestillingen, og fortsatte:

– Det har vært en hektisk oppkjøringsfase, og i mangel av en lokal teaterscene har vi forestillingen i dette lokalet som jo egentlig ikke er beregnet på teater, men vi har fått det til å fungere takket være stor arbeidsinnsats. Noe som kjennes på kroppen. Men jeg er strålende fornøyd. Det gikk veldig bra i dag.

Dagens to forestillinger er allerede utsolgt, men det blir også en forestilling mandag der det fortsatt finnes noen ledige plasser. Det er bare å løpe og kjøpe.

Se flere bilder under.

Ensemblet ble hyllet for sin innsats

Istappene er på plass

Julen er reddet for familien

Isskjæreren kommer

Spenning hele veien

Flotte prestasjoner

Flott sang og musikk

Krystallmesteren Christel