Klare for Melodi Grand Prix

Lørdag bør alle nesoddinger benke seg foran tv-apparatene for å følge bandet The Hungry Hearts featuring Lisa Dillan videre ferd i årets Melodi Grand Prix. Det er grunn til å håpe på en seier. Forhåndstipsene gir «Laika» gode odds.

Det endelige svaret får vi om et par dager. Lørdag stiller ti norske artister med sine bidrag på scenen i Oslo Spektrum for å kjempe om en billett videre til den europeiske finalen som i år går av stabelen i Globen i Stockholm, 14. mai.

Innslagene i den norske finalen spenner over et bredt register av sjangre. Alt fra trønderrock via boyband og til kunstdisco er representert.

I år er også Nesodden representert, og vi lokale kan jo bare håpe på at The Hungry Hearts klarer å følge i fotsporene til Alexander Rybak, som vant den europeiske finalen i 2009.

På sine MGP-ider skriver NRK i presentasjonen av artistene blant annet: The Hungry Hearts er et performance band som ble etablert i 2006. Bandet har som å mål å formidle tanker, følelser, erfaringer og ulike perspektivet gjennom et surrealistisk audiovisuelt univers. Vi har med andre ord et spennende sceneshow i vente i Spektrum. Bandet består av syv kvinner; Kunstnerisk leder Tonje Gjevjon, billedkunstner Line Halvorsen, lege Mona Krager, keramiker Ellen Frøysaa, sykepleier Edith Roth Gjevjon, økonom Olga Niktina og sykepleier Henriette Høyskel.

The Hungry Hearts har bidratt i Norge og internasjonalt med musikk, kunst, og scenekunst. Flere av deres kortfilmer og musikkvideoer har vært å se på mer enn 50 filmfestivaler rundt om i verden.

I MGP har de fått god hjelp på vokal av jazzartist Lisa Dillan. Lisa har medvirket på tolv CD-innspillinger, der fire av dem er under eget navn. Et av dem var kritikerroste «Love Me Tender – The Quite Quiet Way». Her fikk hun god hjelp fra musikere fra KORK i tillegg til syv av Elvis Presleys mest dedikerte musikere. Hun har i tillegg turnert i Kina, Japan, Russland, USA, Frankrike, Tyskland, Nederland, Spania og fem andre land i Europa. Et fint nettverk å ta med seg om man får gullbilletten til Stockholm i mai.

The Hungry Hearts featuring Lisa Dillan skal delta i MGP med låten «Laika», som er skrevet av motoren bak performancebandet, Tonje Gjevjon.

Foto: Line Halvorsen