Klare for storstilt juleåpning

Av Trond Folckersahm

I fjor samlet juleåpningen på Tangen mer enn 9.000 besøkende. Det er ingen grunn til å tro at det blir færre i år når arrangørene slår på stortromma 1. desember.

– I år er vi en treenighet som står bak Julemarkedet og juleåpningen på Tangen. Sammen med Nesoddmarkedet og Tangen Senter, skal vi sørge for at det blir en flott juleåpning til glede for alle innbyggerne på Nesodden, lover kultursjef i Nesodden kommune, Ellen Knutsen.

I fjor var det mer enn 9.000 som fant veien til førjulsarrangementet, og arrangørene håper på minst like mange i år.

– Dette er virkelig en fantastisk hyggelig tradisjon som vi gleder oss til å være med på også i år, sier senterleder Jorunn Røed i Tangen Senter.

Nissen er klar
Fjorårsrekorden med over 9.000 på markedsplassen, kan bli tøff å slå, men arrangørene som legger beslag på både torget foran Tangen Senter, Pop-Up parken på siden av Tangenten og plassen foran Tangenten, er optimistiske i forkant av oppgaven.

– Vi har et rikholdig program å by på med litt av hvert for alle. Nytt av året er at Nesoddmarkedet, med ildsjelene Grethe Marie Belboe og Narve Granøien i front, har ansvaret for koordinering og praktisk gjennomføring av julemarkedet, forteller Ellen Knutsen.

Markedsplassen vil selvsagt være fylt med 40-50 markedsboder som vil by på et usannsynlig rikt utvalg av både smått og stort til å putte under juletreet. Nesodden Teaterfabrikk vil vise utdrag fra «Krystallfolket». Det blir kunstustilling med arbeider av Ingrid Ousland i biblioteket. Og selvsagt kommer nissen på besøk med poser til barna. Dette skjer inne på Tangen Senter, og nissen har lovet å innfinne seg rundt 15.30.

Underholdning og prisutdeling.
På scenen vil kultursjefen ønske velkommen 16.30, og det blir utdeling av prisene Årets Nesodding, Idrettsprisen og Kulturprisen. Nesodden Sangkor kommer for å fylle torget med skjønnsang, ordfører Truls Wickholm vil holde tale, og klokken 17 tennes julegrana, som i år er en spesielt vakker utgave av edelgran hentet i Kirkåsveien på Nesodden. Selvsagt blir det også gang rundt juletreet akkompagnert av Nesodden Sangkor.

– Vi ønsker alle hjertelig velkommen. Kom alene, sammen med familie og venner eller ta med naboen og still opp for å få julestemningen inn under huden, lokker kultursjefen.

Bilde: Arrangørene av Julemarkedet på Tangen er klare for storinnrykk 1. desember. F.v: Grethe Marie Belboe, Narve Granøien, Ellen Knutsen og Jorunn Røed. Foto: Trond Folckersahm