Klart for Folkeløpet ved Tangen Senter

Av Trond Folckersahm

Det er bare å snøre på seg joggeskoene 25. april, og møte fram ved Tangen Senter for å delta i Folkeløpet 2019 på Nesodden.

– Folkeløpet er et morsomt og uformelt lavterskeltilbud som alle kan ta del i. Tanken bak Folkeløpet er å skape en sunn og sosial arena for mennesker som trenger en grunn til å komme seg opp fra sofaen og ut i aktivitet. Vi ønsker å motivere mennesker til å invitere naboen på joggetur, komme seg ut i naturen, og generelt bidra til en bedre folkehelse lokalt, forteller Hverdagstreneren Øyvind Kvernen fra Drøbak, som blant annet arrangerer Folkeløp rundt omkring i Norge.

Nå står Nesodden for tur, og det er i områdene rundt Tangen Senter løpet skal foregå. Både Tangen Senter, Energihust og Frisklivssentralen er med og støtter arrangementet som sponsorer.

Det er for anledningen lagt opp til tre løyper. En barneløype på én kilometer, en voksenløype på fem kilometer, og en løype på 500 meter beregnet for bevegelseshemmede og rullatorbrukere.

– Det er gratis å delta, så vi håper at så mange som mulig, både barn og voksne stiller opp. Vi regner med at det i alle fall blir et parhundre deltakere. Det er bare å møte opp på torget ved Tangen Senter hvor vi rigger opp arenaen med aktiviteter for barna og inviterer til en uforglemmelig løpedag for store og små, lover Kvernen.

De som ønsker å delta, må stille opp på torget ved Tangen Senter for å få utdelt startnummer. Men forhåndspåmelding på www.folkeløpet.no anbefales for å spare tid. Starten går kl. 18:00 for de yngste, mens de voksne starter kl. 18:30.

– Ta gjerne bilder før, under og etter arrangementet. Merk dem med hashtag #folkeløpet og legg bildene ut på Facebook eller Instagram. Årets beste bilde vinner et gavekort på nye joggesko levert fra Hverdagstreneren. Så ta med deg kompisen din å bli med å løp. Alle får premier, lokker Kvernen.

Illustrasjonsfoto Folkeløpet.no