Knallsterk jazz på Hellviktangen

Inland Empire stiller med en knallsterk besetning når de inntar Hellviktangen førstkommende torsdag i regi av Nesodden Jazzklubb.

Svensk saksofonist, britisk pianist og nordmenn på bass og trommer: Det er internasjonal sus over Inland Empire, kvartetten som stiller på Nesodden Jazzklubb/Hellviktangen førstkommende torsdag.

Besetningen er dessuten knallsterk. Jazzinteresserte vil øyeblikkelig forbinde sax-mester Fredrik Ljungkvist med norsk-svenske Atomic, mens Alexander Hawkins, for anledningen vikar for amerikanske Kris Davis, er en av de tradisjonsskolerte modernistene som med utgangspunkt i storheter som Art Tatum, Thelonious Monk og Cecil Taylor har vitalisert den britiske jazzscenen kraftig gjennom de siste ti årene. Bassist-med-mange-jern-i-ilden Ola Høyer er kjent fra bl.a. Cortex, Honest John og Gard Nilsen Acoustic Unity, mens den like aktive Øyvind Skarbø er trommeslageren fra bl.a. 1982, BMX og Håkon Kornstad Tenor Battle.

Som Inland Empire opererer disse fire i notert og improvisert lende, samt alt imellom. Mye er lov i musiseringen, og mye kommer til å skje når bandet setter i gang på Hellviktangen Kunstcafé torsdag kveld, etter å ha spilt i Nederland kvelden i forveien.

Dørene åpnes 19:30, konserten starter 20:15 og billettprisen er 290 kroner. Sesongkort gir som vanlig adgang.

Pressefoto