Knoppskyting hos Sprolunden

Av Trond Folckersahm

Etter en hektisk åpningsperiode ser det ut både å knoppe seg, skyte nye skudd og folde seg ut i full blomst hos nyetablerte Sprolunden Blomster på Fagerstrand.

Forrige gang Nesoddguiden intervjuet Linda Bye i Sprolunden Blomster, var hun i full gang med å planlegge åpningen av den nye blomsterforretningen i Skogheim-bygget på Fagerstrand. Nå er forretningen en realitet, og Linda er særdeles godt fornøyd med oppstartsperioden.

– Det var full rulle fra første time. Det var åpning med fullt «trøkk», Valentine- og morsdag. Begivenhetene kom på løpende bånd, og bare to dager etter åpningen ble vi innlemmet i Interflora, verdens eldste og største blomsterkjede, forteller Linda.

Nå har ting stabilisert seg, og en titt rundt i lokalet forteller at det er lagt ned mye arbeid i å skape en god atmosfære i lokalet. I tillegg til bugnende blomsteroppsatser, planter og avskårne blomster av flere slag, er lokalet fylt med møbelklenodier, gjenbruksartikler og spennende interiørdetaljer.

– Jeg har hatt hele storfamilien til å hjelpe meg med oppstart, innredning og alt annet som må til. Det er jeg dem evig takknemlig for, sprudler Linda.

Naturlig nok er det mange fagerstrendinger som benytter seg av det nye tilbudet. Etter salget å dømme et folkeslag med stor sans for tulipaner.

– Ja, ikke bare tulipaner da, mye annet også. Det er heller ikke bare folk fra nærmiljøet som kommer hit. Det er faktisk folk fra hele Nesodden. Interflora påvirker selvsagt det, forteller innehaveren.

I dag er hun i de lokalen der Skogheim blomster holdt hus tidligere, Men etter hvert skal hun overta lokalene etter Sommerbutikken. Men før det skjer skal hun åpne hagesenter på tomten på utsiden av bygget.

– Der vil ha busker, trær og planter av forskjellig slag og ellers mye av det man trenger til utehagen. Vi får jo også Dyrebutikken på Tangen som nabo etter hvert. De skal åpne butikk nummer to her i bygget. Vi har noen spennende ideer på lur som vi skal gjøre i fellesskap og som selvsagt vil komme alle kundene våre til gode. Bare vent og se, smiler Linda kryptisk.

BILDE: Linda Bye i Sprolunden Blomster på Fagerstrand er godt fornøyd med å ha kommet inn i Skogheim-bygget og ser fram mot å utvide virksomheten ytterligere. Foto: Trond Folckersahm