Kom i kontakt med skaperkraften i deg

Av Marius Morstøl Jenssen

Vil du utvikle dine kunstneriske kvaliteter? Da kan du i sommer bli med på ukekurs i Vedic Art og collage med billedkunstner Ida Marie Simers i Nesoddparken.

– Vedic Art er en metode for å utforske sitt eget uttrykk, og for å komme i kontakt med skaperkraften og kreativiteten med tegning og maling som virkemidler. Her er ingenting riktig eller galt, du skal tegne og male på din egen måte. Du kan være med uansett yrke, om du er en erfaren kunstner eller aldri har tegnet og malt. Dette passer også for barn og ungdom. Dette er et litt annerledes tegne- og malekurs, sier Ida Marie.

Samme lærer som Beatles

Det var den svenske kunstneren Curt Källman som på¨1970- og 80-tallet utviklet en metode og pedagogisk prinsipp for billedkunsten som var kravløst med hensyn til å uttrykke seg. Han kalte metoden Vedic Art, inspirert av de «17 vediske prinsipper for kunsten og livet», som han lærte av den indiske meditasjonslæreren Maharishi Mahesh Yogi, en mann flere kjenner fra hans møter med pop-gruppene Beatles, Beach Boys og Donovan.

Vedic Art handler mer om drivkraften bakom det skapende og selve skapelsesprosessen, enn om hvordan man tegner eller maler rent teknisk.

– Du vil komme til et godt rom å være i på dette sommerkurset. Midt i juli er det en fin ro, det er tid til bare deg og tid til å utforske dine uttrykk ved hjelp av de 17 prinsippene. På dette kurset kommenterer vi ikke hverandres bilder, dette for at hver deltaker skal få være i sin prosess uten å tenke på om det blir fint, riktig, vakkert eller stygt, sier hun.

Ida Marie Simers holder ukekurs i Vedic Art for tredje sommer på rad i Nesoddparken mandag 11.-lørdag 16. juli.

– De to siste årene har kursene vært fullbooket, blant annet kom noen fra Italia for å være med. Det er flere som har uttrykt at kursene har betydd mye for dem, sier hun.

Å bruke materialer på en ny måte

Mixed Media/collage-kurset handler om å bruke materialer på en ny måte, det kan være foto, aviser, blader og annet, som klippes, rives og limes.

– Ulike materialer settes sammen på en ny måte, og ulike teknikker som maling og klipping kan blandes. Vi kan også jobbe med digitale medier. På dette kurset gjelder det samme som på Vedic Art-kurset: Vi ser ikke etter riktig eller gal måte å jobbe på, men bare din måte – om å bli inspirert i øyeblikket, lytte, kjenne, handle, sier hun.

Ida Marie har holdt på med collage i tretti år.

Mer om kursholderen

Ida Marie Simers er billedkunstner med atelier i Nesoddparken. Hun har sin utdanning fra Statens kunstakademi 1995-2000 og har praktisk-pedagogisk utdanning med spesialisering i tegning fra Høyskolen i Oslo. Hun har flere utstillinger bak seg. For tiden er hun i ferd med å fullføre siste del av en coaching- og trenerutdanning på School of Movement Medicine i England med vekt på bevegelse og dans.

– Jeg ønsker å jobbe videre med kurs i kunstuttrykk og dans. Jeg ønsker at flere skal få oppleve gleden ved å skape fritt uten at fokuset skal være om du er flink, om det du gjør er riktig eller galt. Vi har alle noe kunstnerisk i oss, enten det er med tegning, maling, dans, sang, musikk eller ord, sier hun.

Bilde: Ida Marie Simers i arbeid i atelieret Foto: Marius Morstøl Jenssen

Vedic Art-kurs
Med Ida Marie Simers
Nesoddparken
Mandag 11.-lørdag 16. juli
Kl. 10:30-15:00
Kr. 2700

Mixed media/collage-kurs
Med Ida Marie Simers
Nesoddparken
Mandag 18.-fredag 22. juli
Kl. 10:30-15:30
Kr. 3000 inkl. materialer
Påmelding eller spørsmål sendes til Ida Marie Simers:
Epost: imsvedicart@gmail.com eller ring tlf. 48 23 40 87.
Påmeldingsfrist er 1. juli.

Se også:
www.vedicart.com
http://nesoddparken.no/disse-holder-til-her/ida-marie-simers-billedkunstner/