Konsert med Coucheronerne

For femte år på rad stiller søkenparet David og Julie Coucheron i spissen for Kon-Tiki kammermusikkfestival på Bygdøy. 14. august blir den store dagen for nesoddinger.

Det er duket for klassisk musikk i verdensklasse når topp musikere fra flere nasjoner møtes på Norsk Maritimt Museum i perioden 11.- 15.august. For Follo-folk blir 14. august den store dagen. Da settes det opp båt fra den gamle dampskipsbrygga på Nesodden og til Bygdøy. Etter en hyggelig båttur over fjorden med mulighet for å innta forfriskninger, blir det to timers konsert med internasjonale solister, før baugen igjen settes mot nesoddlandet. – Dette er noe vi virkelig ser fram mot, og vi kan garantere at dette blir et musikalsk høydepunkt, understreker Julie Coucheron. Hun og David er på en snarvisitt på gamle tomter mellom et tett konsertprogram rundt i Europa og USA, der begge de to nesoddingene bor for tiden, og de ser fram mot å tilbringe ytterligere noen dager i Norge under festivalen i august.

Lang fartstid

Til tross for sin unge alder, er søskenparet allerede musikere med lang erfaring. David, som er 30, har faktisk 25-års jubileum som musiker i år. Han debuterte på den klassiske arena med sin fiolin allerede som femåring. I dag er han konsertmester ved Atlanta symfoniorkester, og kan også smykke seg med en Grammy-pris. Mens Julie nylig har blitt tilsatt som Assistant Professor i klaver ved Kennesaw University i samme by. I tillegg har begge et omfattende konsertprogram som innbefatter konsertscener verden rundt.

Bredt repertoar

Det er et bredt repertoar som blir presentert på Bygdøy i august. Stykker av Saint-Saëns, Fauré, Beethoven, Mozart, Schubert, Ravel, Rachmaninov, Grieg og Tchaikovsky er bare noe av det som står på programmet. Fredagskonserten 14. august har Mozarts pianokvartett i Ess-dur, ”Caprise Basque” av Sarasate, stryketrio av Schubert og sangsyklusen ”Winterreise” av Franz Schubert på programmet. I tillegg til David og Julie Coucheron, vil publikum også få møte Elizabeth Pridgen, klaver; Yura Lee, bratsj; Efe Baltacgil, cello og tenoren Joseph Kaiser denne dagen. – Alle disse er musikere av topp klasse, og billettsalget er allerede i gang, så det er ingen grunn til å vente med å bestille, anbefaler Julie Coucheron.