Kreativitet og nyskapning i søkelyset

Det ble et interessant og meningsfylt møte i Tangenten da gründere, industridesignere og næringslivsinteresser møttes til et miniseminar mandag kveld.

Det var Nesodden næringsråd og Norske industridesignere (NID) ved møtekonseptet Designmagnet Oslo og Akershus, som arrangerte seminaret, og rundt 60 interesserte møtte fram på denne fine junikvelden for å fylle opp sjel og sinn med ideer og inspirasjon.

Arrangørene hadde lagt opp til et tettpakket program der det etter innledningen ble kjørt i gang en ekspresspresentasjon av bedriftene som var invitert til å fortelle om sin virksomhet. En bolk som bød på et stort mangfold, vitnet om kreativitet og evne til å tenke nytt og tilpasse seg dagens virkelighet som kontinuerlig endrer seg i stadig høyere tempo.

Presentatørene kunne med ulike innfallsvinkler, som spente fra skjønnsang til datautfordringer, øse fra sine kilder og gi inspirasjon til dem som kanskje var på jakt etter noen nye tanker egnet til å bidra til egen utvikling. For det var ikke bare et forum for enveiskommunikasjon. Det var også en møteplass med rom for å knytte bånd, bli kjent og kanskje på sikt utnytte hverandres styrker.

Avslutningsvis sto en uhøytidelig mini workshop på programmet der deltakerene ble delt i grupper og utarbeidet et konsept som ble presentert i plenum.

– Det er hyggelig at så mange møtte fram her i dag, og vi har mye på programmet framover. Jeg oppfordrer alle å følge oss på facebook-siden Designmagnet Oslo og Akershus, anbefaler Veronika Rode fra NID og Designmagnet.

Bilde: Kreativiteten ble satt på prøve da deltakerne ble delt inn i grupper for å utarbeide materiale til en presentasjon. Foto: Trond Folckersahm