«Krystallfolket» dukker opp igjen

Av Trond Folckersahm

I fjor fikk vi oppleve Nesodden teaterfabrikks oppsetning «Krystallfolket» for første gang. I år kommer de tilbake i oppgradert versjon.

– Nesodden teaterfabrikk er så stolte av å kunne presentere «Krystallfolket» for andre gang. Dette, som vi ønsker at skal bli halvøyas egen juleforestilling, ble født i fjor på denne tida. Og vi koste oss veldig i universet med istapper og julestress. Derfor ble gleden stor når vi i vår fikk støtte fra Dnb Sparebankstiftelsen til å utarbeide ny dramatikk og musikk. Dette har gitt oss mulighet til å videreutvikle manuset og Krystallfolk-universet. Flere sanger har kommet til og historien har blitt skjerpet – og vi er flere skuespillere på scenen enn noen gang. Dette er så gøy, og vi gleder oss til å møte publikum, forteller en entusiastisk fabrikksjef, Margrete Bratberg-Grøstad.

Historien og «Krystallfolket» er lagt til en tid med stress, mas og julestri får, da plutselig familien Parr-Larsen får en merkelig julegave – det er en bok. Det er Søren Parrs memoarer. Søren Parr som prøver å slå seg opp som isprodusent på Nesodden. Hans viktigste inntektskilde er Krystalldammen – men hva skjer i Krystalldammen når isen fryser? I Krystalldammen møter vi søsknene Isvil og Isar som er glade for å endelig være våken igjen nå som frosten har kommet til dammen. Krystallfolket er kun sammen når det er frost i dammen og er opptatt av å ta vare på den tiden de har sammen, og Krystallmester Kristell vil ikke at noen ting skal ødelegge den gode stemningen. Hva skjer da når det plutselig høres dunk fra oven og Isar blir borte?

– Så med denne forestillingen håper jeg vi kan sende dere inn i adventstiden med en dose julestemning og en dæsj ettertanke. Vi blir å finne i Skokelfallsalen 26. november klokken18 og 27. november klokken 13 og 17, informerer Bratberg-Grøstad.

Bilde:
Det er dramatiske scener når handlingen i «Krystallfolket» utspiller seg. Foto: Trond Folckersahm