«Krystallfolket» skapte magi

Av Trond Folckersahm

Lørdagens premiére på Nesodden Teaterfabrikks jule- og familieforestilling «Krystallfolket», ga en fullsatt Skoklefaldsal en stemningsfull og magisk førjulsopplevelse.

Den har vokst både i dybde og bredde, forestillingen «Krystallfolket», siden den første oppsetningen i 2015, som ble spilt i et trangt og fullsatt lokale og med scenefasiliteter som på ingen måte tilfredsstilte en forestilling med ambisjoner om å bli et fast førjulstradisjon på halvøya.

Under lørdagens premiére derimot, fikk ensemblet anledning til å utfolde seg på en stor scene, delikat lyssatt og med et lydanlegg forestillingen verdig. Sammen med en fullsatt sal, bidro dette til å vise fram hva denne oppsetningen virkelig bærer i seg. Her får vi nesoddenhistorie iblandet en magisk eventyrverden under isen i Krystalldammen på Blylaget ispedd elementer fra dagens virkelighet og hverdagsliv.

Alt dette elementer som bidro til å hente fram det aller beste hos ensemblet. Både de eldre og yngre skuespillerne framsto i full prakt og med en autoritet et profesjonelt teater verdig. Dialogen var troverdig og diksjonen upåklagelig, noe som ofte kan være mangelvare i en forestilling av denne kategorien. Ingen tvil om at fabrikksjef Margretes påvirkning på dette feltet har båret frukter.

Det går heller ikke an å komme utenom musikknumrene som ble framført med presisjon, tekster med dybde og vakre melodier. Sammen med det magiske scenebildet, kostymer og sminke ble dette et nytt høydepunkt for en forestilling som ble spilt for tredje gang. En opplevelse publikum visste å sette pris på og kvittere for med langvarig, stående applaus. Jeg er overbevist om at de allerede gleder seg til neste års oppsetning.

Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under finner du flere bilder fra forestillingen.

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2036864066580277/2036862676580416/?type=3&theater

Fikk du ikke med deg premiéren, er det forestillinger på Steinerskolen i dag søndag 3. desember kl. 13 og 17, og i morgen kl. 18.