Kultur og idrett i sentrum

Av Trond Folckersahm

Både kultur og idrett har en sentral plass i lokalmiljøet på Nesodden. Lørdag ble de tildelt både heder og ære av kulturavdelingen i Nesodden kommune på Nesoddtangen gård.

Nesoddtangen gård hadde for anledningen pyntet seg med et lite snødryss som skapte en perfekt ramme rundt denne idyllen ved fjorden og utdelingen av prisene til kultur og idrett på Nesodden for 2016.

Nå var det ikke bare snø som drysset over Nesoddtangen denne lørdagen. Kultursjef Ellen Knutsen hadde tatt fram en velfylt julesekk for å kunne drysse både ære og prispenger over dem som var funnet verdige til en hedersbevisning for sin innsats i lokalmiljøet.

– Prisene går til personer som på mange forskjellige måter har bidratt til bedre livskvalitet og fellesskap i ulike miljøer, påpekte kultursjefen, etter at Nesodden teaterfabrikks unge scenekunstnere hadde satt agendaen med et flott musikalsk innslag.

Først ut var ”Idrettsprisen”, som ble fordelt mellom NIFs basketgruppe og skiløperen Elise Røer Drabløs, som begge har gjort seg bemerket gjennom spennende prosjekter og stor innsatsvilje.

”Kulturprisen” var også delt i to, der den ene delen av prisen gikk til Fremad janitsjar for deres musikalske innsats på mange arenaer gjennom en årrekke. Den andre delen av prisen gikk til Nesodden jazzklubb for deres nitidige arbeid med å sørge for at nesoddinger får en mulighet til å nyte kvalitetsjazz.

”Årets nesodding” var det også to forskjellige aktører som har gjort seg fortjent til: Unni Karlsen fra Røde Kors omsorg, som ble betegnet som en ekte hverdagshelt. Dessuten Bjørn Askautrud, som ble hedret for sin mangeårige innsats for klubber, grupper, foreninger og folk flest gjennom sin innsats for Nesodden kommune.

Den siste utmerkelsen som ble delt ut var ”Kulturfondet 2016” på 200.000 kroner, også den delt i to. Den ene delen gikk til Villa Fredbo ved Line Evensen, som har bidratt til å skape en ny kulturarena på Nesodden med mange spennende aktiviteter.

Den andre delen gikk til Nesodden jazzklubb, som fikk sin andre pris for dagen for sitt arbeid med å arrangere konserter med spennende program, og planer om å skape enda mer aktivitet på halvøya i tiden framover.

– Jeg kan ikke si annet enn at jeg er kjempeglad for å ha fått disse hedersbevisningen. Det gir inspirasjon til å fortsette arbeidet, og jeg kan også fortelle at vi har planer om å arrangere en jazzfestival på Nesodden. Da kommer i høyeste grad disse prispengene til nytte, smilte en fornøyd leder av Nesodden jazzklubb, Andreas Haddeland etter prisutdelingen.

Bilde. Nesodden jazzklubb ble beæret med både ”Kulturprisen” og ”Kulturfondet 2016”. Her er de representert ved Andreas Haddeland (t.v.) og Truls Falkenberg. I bakgrunnen kultursjef Ellen Knutsen. Foto: Trond Folckersahm