Kulturisten-jazz fredag kveld

Det kan selvfølgelig ikke arrangeres et Kulturisten uten at Nesodden Jazzklubb er involvert. Denne gangen serverer de Anders Aarum trio på Hellviktangen.

Nesodden Jazzklubb fortsetter jazzhøsten fredag kveld, og denne gang på Hellviktangen med en av landets fineste pianotrioer, Anders Aarum Trio, i aksjon.

Pianist Aarum, bassist Magne Thormodsæter og trommeslager Hermund Nygård overtok denne konserten på kort varsel da opprinnelig oppsatte Eivind Austad Trio måtte melde forfall på grunn av sykdom. Siden Thormodsæter er bassist i begge trioene, kunne han beholde flybilletten fra Bergen, og inntar kunstkafeen sammen med sine to Oslo-bosatte kolleger for et hardtswingende dypdykk i vesentlig Aarum-låter og noen standarder.

Anders Aarum (f. 1974) har vært en av landets mest etterspurte jazzpianister siden tidlig 2000-tall, og kommer med sitt fjerde album, «BOOM & Shake», over jul, denne gang på det tyske plateselskapet Ozella. I april i år spilte han på Hellviktangen som «sideman» da Knut Riisnæs Kvartett gjestet jazzklubben, men kommer denne gang som leder, for anledningen utstyrt med akustisk og elektrisk (Rhodes) piano. I likhet med Thormodsæter (f. 1973) og Nygård (f. 1979) kombinerer han en solid akademisk jazzutdannelse med mange års utøvererfaring fra en rekke musikalske sammenhenger, og kan se tilbake på samarbeid med så ulike størrelser som Ola Kvernberg, Sonny Simmons og Hilde Louise Asbjørnsen. Han har også ledet egne grupper, med F.A.Q. – Fossum/Aarum Quartet – som den kanskje mest kjente, og vil garantert sørge for at Kulturister som finner veien til Hellviktangen fredag kveld får en opplevelse verdt turen og inngangspengene.

Konserten starter 20:15, dørene åpner 19:45. Sesongkortinnehavere har allerede betalt, for andre koster billetten 290 kroner.