Kulturisten junior på banen igjen

Av Trond Folckersahm

26. august braker det løs med Kulturisten junior i områdene rundt og i Tangenten for 3. året på rad. I år enda mer spennende og innholdsrikt.

– Konseptet har begynt å gå seg til, så i år vil vi tilby publikum et enda mer innholdsrikt Kulturisten junior program med både innslag de ønsker og noen de ikke visste at de ville ha. Vi gleder oss virkelig til det setter i gang, jubler en entusiastisk Ellen Knutsen, kultursjef i Nesodden kommune.

Arrangementet starter klokken 11, og det blir både sjonglør, musikk og kostymer som vil møte publikum ved inngangen. Virkelig en åpning med smell i. Siden går det slag i slag med spennende og interessante innslag.
Eirik Rese, 17 år, sanger, saksofonist, danser, medlem i bandet «The husband» som har tidligere i sommer spilt under Drøbak Havneblues festivalen i Drøbak og allround-talent, vil føre gjennom programmet på lille scenen.

Det blir babykonsert med Elbjørg Raknes i samarbeid med Nesodden jazzklubb, workshops med Flyt studio og gigantpuslespill med Oslo Barnemuseum.

Håvard Paulsen, kjent fra barne-tv kommer og holder et soloshow med gitar, en bunt gulrøtter og noen snedige eksperimenter og hyggelige gjester, og Lars Aurtande vil ha robotverksted som viser hvordan man vil jobbe med enkle dukker.

Spinn sirkusskole varter opp med kurs i både sjonglering, diaboloer og en masse andre sirkustriks, mens billedkunstner Ida Marie Simers i år som i fjor holder kurs i utforming av papirlykter og andre ting man kan skape med papir, servietter og en tube lim.

Klokkeklovnene kommer på besøk med et forrykende show og mulighet for både barn og voksne til å lære gøyale sirkustriks. Nesodden Teaterfabrikk vil selvsagt være på plass for å vise fram hva de har å by på, og Nesodden ballettskole stiller mede informasjonsbod og danseoppvisning.

Kort sagt, her er det noe for alle, både små og store.

– Ellers blir det quiz, vi viser filmen om Hakkebakkeskogen, det blir anledning til å lage buttons, en stor selfievegg har vi, og Jaer skolekorps vil bidra med korpsmusikk av beste slag.

Barna kan kjøpe festivalpass. Det koster 70 kroner, voksne går gratis. To av arrangementene må det bestilles separate billetter til. Det gjelder konserten med Elbjørg Raknes og showet med Håvard Paulsen, informerer Ellen Knutsen.

Kulturisten junior, lørdag 26. august kl. 11-16

Bilde: Ellen Knutsen og Jutta Bachmann har ligget i selen for å skape en Kulturisten junior opplevelse som overgår tidligere års arrangementer.