Kulturisten junior fargela Tangenten 2

Av Trond Folckersahm

Første del av Kulturisten 2016, Kulturisten junior, ble et fargesprakende møte med barne- og ungdomskulturen på halvøya.

I flokk og følge, i god tid før oppstart, kom de, små og store, med barnevogner, sparkesykler, bæremeiser og forventningsfulle øyne til Tangenten lørdag formiddag. Der de ble tatt i mot av kultursjef Ellen Knutsen, også hun for anledningen forventningsfull, som kunne vise inn i sitt magiske fargerike. Et fargerikt kommunehus pyntet etter alle kunstens regler.

– Fantastisk å se at så mange møter opp. Det er virkelig gledelig. Vi har lagt alt til rette for at dette skal bli et vellykket arrangement med noe for alle, smiler kultursjefen, og senker skuldrene ørlite når hun ser køen av spente barn og voksne.

Blå himmel, gul sol og grønt gress bidro selvsagt også til å gjøre dagen til noe helt spesielt. Aktivitetene kom på rekke og rad og det var fullt liv både inne og ute.

Øistein med sin blyant showet og tegnet til stor glede for publikum. Ballettskolen danset til heftige rytmer, Nesodden teaterfabrikk viste smakebiter fra forestillingen «Prinsessen som ikke fikk klatre i trær», som har premiére om en uke.

Det foregikk noe i hver krik og krok av storstua, produksjon av buttons og papirlykter, graffitivegg, puslespill, korpsmusikk, ansiktsmaling. Det er bare å slå fast. Et fargerikt og vellykket arrangement med variert innhold, og et konsept som er i ferd med å finne sin endelige form.