Kulturisten junior i emning

Av Trond Folckersahm

25. august braker det løs med nok en utgave av Kulturisten junior i og utenfor Tangenten. Denne gangen med et enda bredere tilbud enn noen gang tidligere.

Ved siden av underholdningstilbudene, har festivalen også et humanitært prosjekt de støtter.

– Årets festivaltema er vann. Festivalen vil i år støtte et prosjekt som samler inn penger til vanntanker i landsbyen Kibingo i Uganda. Dette er et prosjekt vi har i samarbeid med Torunn Stangeland, som er engasjert i flere ulike prosjekter som bidrar til å bedre helsetilstanden for fattige i Uganda. Vanntankene kommer familier i Nyakayojo til gode. Prosjektet er også i samarbeid med Bishop Stuart University og Mothers Union, forteller kultursjef Ellen Knutsen.

Scenefestligheter
En annen av festivalens samarbeidspartnere er Akershus Teater. De vil bidra med ikke mindre enn tre forestillinger: «Magiske Fredrik», «Geitekillingen som kunne telle til ti» og «Norberts nye nabo».

Selvsagt kommer Brillebjørn og Brillebandet på besøk. Bak Brillebjørn skjuler det seg en nesodding ved navn Thomas Hildebrand, som skal bidra til å løfte stemningen og få publikum til å både danse og synge.

På scenen vil publikum også møte Nesodden «Teaterfabrikk» som vil vise utdrag fra forestillingen «PEER!». En forestilling som også vil vises på Nesoddtangen gård både lørdag og søndag klokken 13.30 og 17.00.

Aktiv festival

For dem med skapertrang vil det bli arrangert workshop med Piñata-verksted der Kulturskolen Visuell Kunst med Malin Motzfeldt Jorfald i spissen vil tilby alle å lage sin egen piñata av resirkulerte materialer.

I Galleri Vanntårnet vil Vibeke Lunel vise Barnas Høstutstilling for tredje året på rad. I Tangenten blir det Larrys Robotverksted med illustratør og modellmaker Lars Aurtande. Her viser han hvordan man jobber med enkle dukker, og deltakerne får selv prøve seg på å sette sammen sin egen gøyale robot av materialer man finner i hverdagen.

I år som i fjor blir det også anledning til å lage sin egen button. I fjor ble det laget 1.000. Kanskje er det på tide å slå den rekorden?

Oslo Barnemuseum kommer og skaper levende arenaer for oppdagelse og mestring for barn 0 – 12 år og alle andre som vil. Du kan legge et gigantisk verdenskartpuslespill.
Sjonglør og instruktør Leon fra Spinn sirkusskole møter med en svær koffert full av sirkusutstyr, blant annet diaboloer, baller, moro-hjul, devil sticks, stylter og mye mer.

Hornmusikk og dans
I anledning av at det er Musikkorpsenes år, kommer Jaer skoles musikkorps underholder fra LilleScenen og selger popcorn, og det blir egen selfie-vegg der alle som tar en selfie under Kulturisten kan henge opp sitt selvportrett.

Det blir selvsagt ikke et Kulturisten Junior uten tilbud til dem som elsker dans. Nesodden ballettskole er på plass på utescenen med informasjonsbod og danseforestilling. Og Flyt studio viser utdrag fra forestillingen «Svanesjøen».

Med et så rikholdig og sammensatt program ligger det definitivt an til at årets utgave av Kulturisten junior blir en opplevelse for alle dem som finner veien til Tangenten denne lørdagen.

Les hele programmet på www.kulturisten.no

BILDE: Kultursjef Ellen Knutsen har lagt opp til et bredt og mangfoldig program under årets utgave av Kulturisten junior. Foto: Trond Folckersahm