Kulturisten med overbevisende åpning

Av Trond Folckersahm

En feiende og frisk åpning av årets utgave av Kulturisten, lover godt for resten av arrangementet som fortsetter i dag lørdag, og i morgen søndag.

Etter den offisielle åpningstalen ved kultursjef Ellen Knutsen og innsmett av Vidar Sæbjørnsen, leder av kultur- og miljøutvalget og Linn Cecilie Ulvin, leder av Nesodden kulturråd, var de to- tre hundre som hadde møtt opp i Tangenten fredag kveld for å få med seg åpningen av Kulturisten klare for å bli underholdt.

Det ble de til gangs da foajeen i Tangenten ble satt et par hundreår tilbake i tid til den gangen Charles Dickens var en lysende stjerne på den litterære himmelen. Med spektakulære kostymer og overbevisende sanginnslag inntok Scenario sang- og musikkteaterensemble foajeen med full styrke. Det var smakebiter fra musikalversjonen av ”A christmas carol”, som sto på programmet. Historien om Ebenezer Scrooge, en gammel gjerrigknark og grinebiter som møter seg selv i døra under julehøytiden. Forestillingen har première i Kolben på Kolbotn 2. november og vises 12 ganger.

Etter en oppstart med 1800-talls historie, ble publikum elegant ført tilbake til nåtiden da de ble presentert for arkitekt Gisle Nataas’ installasjon ” The Acoustic Outdoor Light Studio – arkitektur som instrument”. Utgangspunktet for installasjonen er det lille arkitekttegnet bygget på Nesodden Outdoor Light Studio. Installasjonen er resultatet av en undersøkelse av arkitektur som lyd og som et musikalsk instrument. Fra i dag og frem til utstillingsåpning skal annekset tas i bruk og undersøkes som et instrument: det skal spilles, ekspremiteres, dokumenteres og tilslutt fremføres på Kulturisten. Undersøkelsene gjøres i samarbeid med utøvende komponister og musikere.

Men det stoppet selvsagt ikke der. Utenfor inngangsdøren vartet Compagnie with Balls opp med en spektakulær gjøglerforestilling skapt av en trupp som reiser verden rundt med sitt nummer som ikke ligner på noe annet. Et imponerende og annerledes show som virkelig gledet og overrasket publikum.

Men, som sagt. Kulturisten fortstter i dag, lørdag med følgende innslag: En dag på Flaskebekks strandpromenade, Utstillingsåpning i Galleri Vanntårnet kl. 12, Bokbad med Vigdis Hjort kl. 13, forestillingen ”En, to, tre, fire eller fem” kl. 15 og 16.30, forestillingen ”Fristedet” kl. 18, arrangementer i Nesoddparken fra 17-23 og Lars Beckstrøm på Flaskebekk kl. 20. Komplett program kan du se på www.kulturisten.no.

Bilde : Compagnie with balls i aksjon. Foto: Trond Folckersahm