Kulturisten med spennende miks

Fredag blåses åpningsfanfaren for Kulturistens musikkfestival 2015. Den byr på et klangfullt og mangefasettert program med høyt nivå og en stor grad av interaktivitet.

– Tidligere festivaler har favnet bredt, og vi har fått en rekke innspill fra folk om å spisse programmet litt mer. Samtidig har vi lagt vekt på å ivareta mangfoldet, hatt søkelys på kvalitet og lagt opp til at vi skal være mer interaktive og la folk delta i større grad, understreker kultursjef Ellen Knutsen.
Derfor blir det i løpet av festivalen etablert et Kulturistenkor der alle kan delta. Det er lagt opp til to prøver, torsdag 3. september og lørdag 5. september. Det hele avsluttes med en konsert. Alt foregår i Tangenten.
– Om dette blir et permanent kor vet vi ikke per i dag. Vi får se hvordan interessen er og hvordan det utvikler seg, sier Knutsen.

Sammensatt fredag

I en kommune som ikke har mindre enn 22 komponister, er det ikke unaturlig at det er denne gruppen står ansvarlige for åpningskonserten fredag. Da blir det både samtidsmusikk og klassisk med tilgrensende sjangre i Skoklefaldsalen på Steinerskolen. Sanae Yoshida og Ellen Ugelvik er utøvere.
Fredagen fortsetter i litt roligere tempo på Nordre Krange med duoen Kvartofon. Da er det Therese på fiolin og Joachim på cello som skal vise sine musikalske kunnskaper innenfor en rekke sjangre. Siden konserten foregår i et privat hjem er det begrenset med plasser.
For dem som setter pris på irsk folkemusikk er Varden leir stedet fredag kveld. Da stiller Robin James Hurt opp og byr på ekstraordinære tolkninger av tradisjonell irsk musikk. Programmet lover også at det blir anledning til å nyte drikke fra den grønne øya med mulighet til å skrive signaturen i skummet.

En uforglemmelig lørdag

Lørdagen kan også by på et sammensatt program. Det starter med Trio Serafin på Tangenten. Herlig virtuositet og gnistrende temperament er i vente.
«Fra gospel til rim og regler» heter programmet som presenteres for beboere, familie og venner av Nesoddtunet litt senere på lørdagen. Her er det Mette Kleive og Tom Georg Rødland som musiserer.
Galleri Vanntårnet kan by på et samarbeid mellom Kulturisten og Nesodden Jazzklubb. «Edvard Munch – med hans egne ord» er en konsertforestilling som i stor grad er basert på Munchs egne tekster. Juni Dahr framfører, mens Tore Brunborg og Jarle Vespestad akkompagnerer på henholdsvis saksofon og trommer.
Konserten med det for anledningen sammensatte Nesodden Kulturistenkor under ledelse av Tone Bianca Sparre Dahl, blir avholdt i Tangenten, og der stiller også Odeon Jazz Quartet, som består av fire eminente musikere, opp med lekende og eksotisk jazzmusikk fra Karibia, Latin Amerika og Louisiana.
Lørdagen avsluttes med kultbandet Pornofilm og rapperen Oral Bee på Signalen. En opplevelse som ikke minst bør appellere til de unge voksne.
– Dette er faktisk det arrangementet det er forhåndsolgt flest billetter til, så her gjelder det å sikre seg før alt er utsolgt, anbefaler kultursjefen.

Hyggelig søndag

Søndagen byr på et litt roligere tempo. Det starter på Agnor gård der det blir både kunst og musikk i låven. Fremad janitsjar stiller med både gjallende horn og virvlende trommer. Mens Tore Røisland viser trearbeider og Ewa Seliga og Bengt Calmeyer viser malerier.
Bundefjorden Barokkselskap stiller på Hellviktangen litt senere på dagen med et sprudlende program fullt av musikalske godbiter virtuost framført på ulike instrumenter. Samme sted får publikum også møte Bjørg Hasle Aschehoug, som i vinter ga ut cd-en «Love Life». Et dokument over levd liv og en reise gjennom et fasettert kjærlighetsliv.
Det er rett og slett bare å velge og vrake i bunken av musikalske høydepunkter under Kulturistens musikkfestival.