Kunstnerisk papirbretting

Har du en drøm om å lære og brette de mest fantastiske figurer i papir, arrangerer Nesodden husflidslag temamøte om origami i Tangenten torsdag.

Da kommer Maya Megumi Ohta Fog for å forteller om denne spesielle kunstformen.

Origami er en tradisjonell japansk papir-brettingskunst. «Ori» betyr brette, og «gami» betyr papir. Dette er noe alle japanere har et forhold til fra de er barn. Alle lærer å brette origami allerede i barnehagen, men avanserte motiver brettes av voksne. Ordet «origami» er nå internasjonalt og det er mange som bretter papirfigurer og har glede av denne tradisjonen rundt om i hele verden. Det er bare fantasien som setter grenser, og det brettes alt fra blomster, insekter, div. film- og spillfigurer, mennesker og dyr og mye annet.

Megumi, som kommer til Tangenten for å fortelle, har bodd i Norge i nesten hele sitt liv, men har vokst opp med japanske tradisjoner. En dag hun brettet origami med sine barn, fikk hun ideen om å holde kurs og spre denne tradisjonen videre til alle som var interessert.

I torsdagens temamøte vil det bli en liten gjennomgang av origamiens historie i Japan, ulike bretteteknikker og papirtyper, og de som vil kan få prøve seg på kunsten.

Temamøtet starter kl. 19.00 og varer til 21.00

Kilde: Nesodden husflidslag