Kurs deg i foto med Solveig

Siden 2013 har fotografen Solveig Grande i grandefoto.no, som holder til i Nesoddparken, tatt med seg ivrige fotoamatører til landsbyen Villajoyosa i Spania for å perfeksjonere dem i fotografiets edle kunst. I oktober blir det en ny mulighet til å delta.

– Vi har alle typer mennesker med på kursene våre. Unge, eldre, kvinner og menn. Alle med et felles mål – lære mer om fotografering, forteller Solveig Grande, og fortsetter:

– De fleste er ivrige hobbyfotografer som ønsker å utvide sin kunnskap om foto med speilreflekskamera. Blant annet hvordan ta bedre portretter og bedre familiebilder.

Kursene blir arrangert i perioder når varmen ikke er for intens. Læringskurven er bratt og intensiv. Fotograferingen foregår stort sett i gruppe på dagen, og ettermiddagen er avsatt til gjennomgang og evaluering.

– Men det blir også tid til å arbeide på egenhånd og bading, soling og shopping hører med. I tillegg spiller det sosiale en stor rolle. Selv om kurset ikke er langvarig blir gruppene sammensveiset, og mange nye bånd knyttes, forteller fotografen.

Sjarmerende omgivelser

Villajoyosa er en liten by på størrelse med Drøbak. Den ligger mellom Alicante og Benidorm og karakteriseres som en liten Kardemommeby, selvsagt omkranset av lange, flotte strender. Det var egentlig tilfeldigheter som førte til at Solveig Grande og hennes kollega Tone Haugerud fant fram til den spanske idyllen.

– Det henger sammen med at jeg fotograferte alle bildene til en kokebok for Sofie Hexeberg. Hun er medeier i et norskdrevet hotell der, og det var spiren. Byen er helt fantastisk. Den har en gamleby med brosteinslagte gater og en gammel borg. Husene er malt i alle regnbuens farger. Opprinnelig var det en fiskerlandsby, og det fortelles at fiskebåtene ble malt med samme farge som huset til eieren. Det ble nemlig ikke sløst med malingsrestene. Da var det også lett å finne ut hvilken fisker som bodde hvor, forteller Grande.

Grei pris

Denne høsten skal det arrangeres ett kurs. Prislappen er av det fornuftige slaget. Billige flyreiser fra flere selskaper bidrar til det sammen med et generelt lavt prisnivå.

– Målsetningen var å lage et konsept som ikke ble for dyrt. Noe som de aller fleste har en mulighet for å delta på. Det er heller ikke uvanlig at noen tar noen ekstra dager i etterkant av kurset når de først er der nede. Vi har også lagt inn sosiale aktiviteter, olivenoljesmaking, fotosafari, fellesmåltider. Vi blir rett og slett en gjeng som koser oss sammen under forhold som er litt mer spennende enn i hverdagen hjemme, lover kurslederen.

Bilde: Solveig Grande og Tone Haugerud på stranden i Villa Joyosa. Foto: Grandefoto