Kurset seg i Nesoddparken

Tegne- og malekurset som har pågått i Nesoddparken i vinterferieuka har vært en kilde til inspirasjon og kreativitetsutfoldelse for barna som har deltatt. Fredag avsluttet de med en utstilling.

Det er musestille i kafeen i Nesoddparken. Rundt et bord sitter en gjeng barn i dyp konsentrasjon over blyanter, kull og farger. Det nærmer seg avslutning av kurset som har vart hele uken. Nå nærmer det seg utstillingen der de skal få vise hva de lært. Selv om kunstnerspirene sitter dypt konsentrert om arbeidene lykkes det Nesoddguiden å få lagt inn et lite spørsmål om hvordan uka har vært, og tilbakemeldingen lar ikke vente på seg.

– Det har vært kjempegøy. Vi har lært masse og har hatt en super uke. Veldig bra kurs, jubler gjengen i kor.

I utstillingsrommet ved siden av er kunstner og kursleder Vibeke Lunel, i ferd med å klargjøre utstillingen. Hun har arrangert tilsvarende kurs tidligere, og vet hvilke knapper som skal trykkes på for å vekke kreativiteten.

– I utgangspunktet er det et klassisk tegnekurs der vi jobber med ulike uttrykk og med forskjellige materialer. Men vi jobber med å utvikle sansene og få barna til å stole på sine egne sanser. Blant annet jobber vi med at de tegner uten å se på arket, bare på objektet. Det å tegne med motsatt hånd av den man vanligvis bruker inngår også som en del av opplegget. Vi lærer dem en del triks de kan benytte i sin fantasiverden, og det viser seg at de tar ting veldig fort, forteller Lunel.

Det barna har produsert gjennom kursuka er det ingenting å si noe på. Vegger og gulv bugner av arbeider i en rekke uttrykksformer. Det er portretter, landskap, stilleben og mer nonfigurative arbeider i kull, maling og tusj. Kanskje møter vi noen av dem igjen som utøvende kunstnere en gang i framtiden?

Bilde: F.v: Emma (6), Teresa (8), Amanda (9), Aurora (11), Elias (8) og Josefine (10), viser stolt fram noe av det de har produsert på kurset i Nesoddparken.