Kurssuksess med Solveig Grande

Av Trond Folckersahm

Solveig Grande, som driver Grandefoto fra sitt kontor i Nesoddparken, kan se tilbake på et suksessrikt år med fotokurs både i inn- og utland.

Fra en beskjeden start i 2013 med sju kursdeltagere, har hun sammen med sin partner Tone Haugerud, gitt 350 fotointeresserte en innføring i fotokunstens mysterier i 2016.

– Det har vært en eventyrlig utvikling, og det har også blitt en drivverdig forretning med trippling av omsetningen og stor pågang og etterspørsel etter kurs, forteller Solveig.

Kursporteføljen har etter hvert blitt omfattende, og inneholder foto workshops med innføring i spennende teknikker, og grunnleggende fotokurs der man lærer å utnytte kameraets muligheter, og ikke minst kurs i mobilfotografering. Et tema som har blitt mer og mer aktuelt etter hvert som mobilkameraene har blitt et flittig brukt verktøy og selfiene florerer.

– Vi lærer bort hvordan man kan ta bilder som en proff med mobiltelefon. Telefonen er det kameraet de fleste har med seg. Det kan gi deg veldig gode bilder. Disse kursene har vi fått veldig gode tilbakemeldinger på, forteller Grande.

Men mye av kursvirksomheten foregår også i andre land og på andre kontinenter. De arrangerer stadig nye kurs i den pittoreske, spanske kystbyen Villa Joyosa. Den ligger helt nede ved havet, har fargerike bygninger, vakkert lys og en lang rekke spennende motiver.

– Disse kursene har både faglig og sosialt innhold. Kursdeltageren blir som en godt sammensveiset gjeng i løpet av disse dagene. Vi arrangerer flere typer kurs der, både for nybegynnere, viderekommende og proffe, forteller hun.

I november i år arrangerte de et kurs i Marokko med kongebyen Marrakech som utgangspunkt.

– Det ble en opplevelsesrik tur både for oss og for deltagerne. Det var som en tidsreise flere hundre år tilbake i tid. Vi fikk oppleve Marrakech’ pulserende liv. Var på fotoutflukt opp i Atlasfjellene, og bodde i teltleir i Sahara. De tolv som var med, og selvsagt også oss to, var superfornøyde med denne turen, og ikke minst alle de flotte bildene vi fikk med oss tilbake, forteller Solveig.

Dette var så positivt at fotografene umiddelbart la opp til et nytt kurs i de samme traktene i november neste år.

– Responsen var helt utrolig. Vi ble helt himmelfalne. I løpet av 59 minutter var kurset fulltegnet. En helt utrolig opplevelse, sprudler Grande.

Med en så gedigen suksess har kursholderne allerede planer om ytterligere kurs på agendaen. Både til destinasjoner der de allerede har vært, men også nye steder.

– Vi har allerede lagt opp til et kurs i Skagen i Danmark. Vi tenker oss også kurs i Portugal, på Smøla og snuser på Vesterålen og Færøyene. Følg oss på nettet, anbefaler Solveig Grande.

Bilde: Solveig Grande er en populære kursholder som arrangerer fotokurs til flere forskjellige destinasjoner. Her er hun i Sahara. Foto: Grandefoto