Kystkulturisten fyller badehusene igjen

Av Trond Folckersahm

I fjor kunne Kystkulturisten by på et særdeles friskt vær med bølger som slo over Strandpromenaden på Flaskebekk. I år håper de på et litt smulere farvann.

– Det var jo litt gøy i fjor da vi løp spissrot mellom bølgene som slo inn. Men det gikk på ingen måte utover publikumsbesøket. Vi hadde rundt 2.000 mennesker innom i løpet av dagen, og vi satser selvsagt på at det kommer like mange i år, sier kultursjef Ellen Knutsen.

I år har hun fått med seg Christer Nexmark som koordinator i arrangementet som skjer 31. august fra klokken 11. Han har tidligere vært involvert i en rekke kulturprosjekter, og drev blant annet Kom & Bli ved Granholt.

– Under årets arrangement har vi egentlig fire forskjellige deler. Den ene er utstillingene i badehusene. I år har vi 26 badehus til disposisjon, og disse byr på et rikt utvalg av kunst, kunsthåndverk, bøker, mat og en rekke andre ting, forteller Nexmark.

Sceneprogrammet i år foregår på Søndre Flaskebekk brygge. Et element som de har løftet litt opp i forhold til fjoråret. Der har de tre timer kontinuerlig underholdning. Med korsang, trubadurkameratene Kran & Romstad, Guro von Germeten og mere til. Konferansier for dagen er Thomas Leikvoll.

Gøy for barna
Barna skal selvsagt også få sitt når de ankommer Strandpromenaden.

– Blant andre kommer det en marinbiolog som skal fortelle om livet i fjæra, og Ludvig Løkholm Levin, som er kjent blant annet fra barne-tv kommer en tur. Vi har også lånt en hage der det vil bli satt opp mange forskjellige lekeapparater. Der blir det også kakeservering. Dessuten blir det matservering og drikke å få kjøpt. Siden det er et familiearrangement er det selvsagt alkoholfritt, informerer Nexmark.

Omgivelsene er jo en attraksjon i seg selv, og alt er gratis, bortsett fra det publikum måtte finne på å kjøpe av kunstnerne i badehusene og mat og drikke.

– Man kan rusle rundt hele dagen. Titte i badehusene, ta seg en matbit, lytte til musikken og gjøre det til en heldagsopplevelse der alt er basert på det lokale og folk med lokal tilknytning, sier koordinatoren.

– Vi må jo også få skryte av de tre aktørene som hjelper oss med arrangementet, Flaskebekk vel, Strandpromenadelaget, Fiskesalgslaget og alle badehuseierne, skyter Ellen Knutsen inn.

Ta det som en dagstur
De som skal dit anbefales å ta på seg turskoene og spasere ned til brygga. Det er minimalt med parkeringsmuligheter og veien er smal, så parkering i veikanten er helt uaktuelt.

– Men et alternativ for dem som har vondt for å gå, er å ta hurtigbåten fra Aker brygge. Den ankommer Flaskebekk brygge rundt 10:15 og kommer innom på returen på ettermiddagen, opplyser Ellen Knutsen.

– Ellers er vi forberedt på det meste når det gjelder vær, og har utstyrt oss med telt som kan spennes opp i tilfelle regn. Så uansett vil det bli et arrangement til glede for publikum, sier Nexmark med overbevisning, og legger til:

– Og er det noen som vil bidra som frivillige er det bare å si ifra til oss. Vi trenger den hjelpen vi kan få.

Kystkulturisten 31. august 11-16. på Strandpromenaden og Søndre Flaskebekk brygge.

Bilde: Christer Nexmark og Ellen Knutsen ser fram til årets utgave av Kystkulturisten og er forberedt på det meste. Foto: Trond Folckersahm