Lademuligheter også på hurtigbåtene

Fram mot sommeren vil det om bord på Nesoddbåtene og flere av Oslos trikke- og bussruter bli mulighet til å lade opp mobiltelefonen mens du reiser, melder Ruter på sine hjemmesider.

– Kundene våre har lenge ønsket seg muligheten til å lade mobiltelefon om bord, og nå kommer den, forteller Johannes Larsen, prosjektansvarlig i Ruter.

Hittil er ladepunkter installert på rundt 20 T-baner og båtene som går til Nesodden. Hver uke utover våren blir det installert USB-ladepunkter på 5-6 nye vognsett. Alle T-baner skal etter planen ha lademuligheter innen sommerferien.

– Installasjonen gjøres gradvis, samtidig som vognene er inne på ordinær service, slik at det ikke går ut over kollektivtilbudet, sier Johannes Larsen.

Det blir 24 ladepunkter på et dobbelt T-banetog. Ladepunktene finner du ved inngangen til førerrommene i hver ende, samt i midten, ved overgangen mellom vognene. De er alle merket med et rundt klistremerke.

Også hurtigbåtene

Det er allerede installert 16 doble ladepunkter på båtene som går til Nesodden (B10). I løpet av kort tid kommer det lademuligheter om bord på hurtigbåtene, som blant annet går mellom Nesodden og Lysaker, og Slemmestad og Aker Brygge.

2. april vil 104 nye bybusser få dobbelt ladepunkt ved hver seterad. Bussene som nå får lademulighet vil kjøre på linje 20, 21, 25, 28, 34, 37 og 54, i tillegg til en rekke natt- og morgenbusser. Videre utvidelse av lademuligheter om bord i busser vil skje gradvis.

De nye trikkene, som etter planen skal komme til Oslo fra 2020, vil også få lademulighet om bord. Hvorvidt eksisterende trikker, som da skal fases ut, også skal få lade¬muligheter, er foreløpig til vurdering.

Tar gjerne tilbakemeldinger

− Mange ønsker å bruke reisetiden aktivt, enten det dreier seg om å lese avisen, sjekke e-post eller sosiale medier, eller lytte til podcast eller favorittmusikken sin. Vi vet samtidig at mer enn halvparten av kundene våre bruker RuterBillett-appen. Da er det hyggelig å kunne lade batteriet underveis på reisen. Med ladepunktene ønsker vi å gjøre hverdagen enklere for kundene våre, sier Johannes Larsen.

Ruter installerer USB-uttak – ladekabel tar du med selv; Det finnes mange varianter av kontakter, avhengig av telefonmodell, men alle har en USB-kontakt i andre enden, som kan benyttes i uttakene. Denne løsningen gir en standard som kan benyttes av alle, uansett type mobil, som også er kostnadseffektiv og krever lite vedlikehold.

– Vi håper tilbudet blir godt mottatt. Hvis du ser ladepunktene, prøv dem og fortell oss gjerne hva du synes, er oppfordringen fra Johannes Larsen til Ruters kunder.