Lær deg stepping på Nesodden

Fra 20. – 22. juni har du muligheten til å lære deg steppekunsten fra bunnen av med en virkelig proff i faget som lærer og i regi av Nesodden ballettskole.

Ser du deg selv i drømme som midtpunkt steppende foran et Dixieland-orkester i en mørk nattklubb i New Orleans? Eller kanskje du har zappet innom en gammel svarthvitt film der det fordums filmparet Fred Astaire og Ginger Rogers glir elegant over scenegulvet mens steppeskoene klaprer mot underlaget? Nå har du muligheten til å lære steppingens edle kunst i Samfunnshuset på Tangen.

– Vi skal i løpet av disse dagene arrangere ett kurs for barn og ett kurs for ungdom. Tema for begge kursene er musikalen «Mary Poppins». Vi har vært så heldige å få med oss Kamilla Skallerud som kursleder, og de som er interessert i å delta kan ta kontakt med meg enten direkte eller via www.nesoddenballettskole.com, forteller ballettskoleleder Mona Svenneby.

Bred kunnskapsbase

Kurslederen er ingen hvem som helst i faget. Hun har bred og lang erfaring, og er breddfull av kunnskap om stepping. Hun startet å danse på Ballettskolen i Ski som 4-åring. Der danset hun bl.a. ballett, jazz, stepp, irsk og musikaldans, frem til hun kom inn på Bårdar Akademiet i 2011.

Etter to år på Bårdar, flyttet hun til Barcelona hvor hun gikk «Professional training program for advanced tap dancers» på Escola Luthier d’dansa. Da hun flyttet hjem i 2014, ble hun innpasset på Musikkteaterhøyskolen, hvor hun sommeren 2016 går ut med en bachelor i musikkteater. Ved siden av studiene har Kamilla undervist i stepp på Dancespace og danseskolen Demi, og startet i 2015 opp sitt eget steppekompani, Offbeat entertainment.

Lærte av de beste

– For å få trent stepp på et høyt nok nivå, reiste jeg mye rundt i Europa og USA, og har tatt klasser med blant andre; Jason Samuels Smith, Chloe Arnold, Michelle Dorrance og Dormeshia Sumbry-Edwards, forteller Skallerud.

I 2009 spilte hun i High School musical on stage v/Akershus teater, og turnerte med samme forestilling våren 2010. I 2015 fikk hun jobben som koreograf for barneshowene til Vennebyen, og er både koreograf og artist i «Bestevenner med blålys» som spilte tre uker på Lilleputthammer sommeren 2015, samt showene som turnerer på kjøpesentre og festivaler rundt hele Norge.