Lavmælt jazz i Galleri Vanntårnet

Det blir en lavmælt og stemningsfull time i Galleri Vanntårnet lørdag når Nesodden Jazzklubb presenterer Yügen.

En brattstigende «up-and-coming»-duo med en garvet gjest inntar Galleri Vanntårnet når Nesodden Jazzklubb åpner dørene lørdag ettermiddag.

Saksofonist/vokalist Marthe Lea (26) og fiolinist Håkon Aase (25) utgjør duoen Yügen, og har for anledningen med seg bassist Mats Eilertsen (42) som «special guest», slik de også har det på sitt rykende ferske debutalbum, rett og slett kalt «Yügen».

Lea og Aase studerte samtidig på Norges musikkhøgskole, og har også i ettertid spilt sammen ved flere anledninger, seinest i Thomas Strønens Time Is A Blind Guide-ensemble. Lea er også med i den nyeste utgaven av Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz, mens Aase blant annet er kjent fra duosamarbeid med en annen fremadstormende jazz/impro-fiolinist, Adrian Løseth Waade. Mats Eilertsen har i mange år vært en av landets fremste kontrabassister og bandledere med en serie albumutgivelser i eget navn, og trenger knapt noen presentasjon.

Yügens finstilte og subtilt skiftende musikk har (som det vanskelig oversettbare japanske navnet tilsier) i seg elementer av østlig tradisjonsmusikk. Men også europeisk kunstmusikk og skandinavisk impro har inspirert repertoaret. Uttrykket er lavmælt og til tider meditativt, og publikum i Vanntårnet kan se fram til en stemningsmettet konsert mens lørdagskvelden siger på.

Konsertstart er 17:15, dørene åpner en halv time før, og konserten vil vare om lag en time.

Pressefoto: Yügen