Legg om til vinterhjul i tide

Av Trond Folckersahm

– Ikke vent til det første snøfallet med å legge om til vinterhjul. Kom heller i forkant, da slipper du å stå i lang kø, anbefaler Bjørn-Erik Godlien i Dekksenteret Nesodden på Fagerstrand.

Snart er det tid for å legge sommersesongen bak seg og få på vintergummi på bilen. Dekksenteret Nesodden står klare og venter på deg.

– Ja, som vanlig venter vi stor trafikk når sesongen slår inn for fullt. Derfor vil vi anbefale alle som kjøre piggfritt til å være ute i god tid før det første snøfallet. Da slipper vi at alle kommer på en gang og bileierne slipper å stå i lang kø for å få lagt om. Her hos oss er det bare å droppe inn, og vi tar det unna så fort vi klarer, informerer Bjørn Erik Godlien, daglig leder for Dekksenteret Nesodden.

Mange velger pigg
De som kjører på piggdekk må selvsagt vente til etter 1. november med å legge om i henhold til lover og regler, og dem er det blitt flere av på Nesodden det siste året.

– Ja, etter den siste vinteren har vi sett at flere og flere ønsker å gå fra piggfritt til piggdekk. Rundt 70 prosent av kundene våre som har skiftet den siste tiden har valgt pigger. Der kan jeg anbefale et nytt dekk fra Michelin. Det er utstyrt med over 200 miljøpigger, som sørger for at oppvirvlingen av asfaltstøv blir minst mulig. Jeg bruker dem selv, og er særdeles godt fornøyd. Det er som å kjøre på sandpapir. De gir utrolig god både gripe- og bremseevne, påpeker Godlien.

Dekkhotell og god oppfølging
Bedriften har holdt til i industriområdet i Torneveien noen år, og kundemassen øker stadig. Både på omlegging, salg og ikke minst dekkhotellet, som stadig flere benytter seg av. Noe som fikk bedriften til å flytte inn i nye lokaler for et drøyt år siden. Et bygg der de har 1.000 kvadratmeter å boltre seg på.

– Vi har kunder fra hele Nesodden som kommer hit til oss, og vi får flere og flere kunder til dekkhotellet. Det har blitt veldig populært. For en fast årlig sum får man lagt om, vasket og oppbevart både sommer- og vinterhjul. Der opererer vi med drop in. Dessuten er det mange som handler dekk til gode priser.

I hver enkelt tilfelle vurdere mannskapene på Dekksenteret dekkens tilstand. Om det er tid for å handle nytt, eller hvor lenge de eksisterende dekkene vil vare. De passer også alltid på å gi gode råd og tips til dem som stikker innom.

– Hos oss står kunden i høysetet, understreker Godlien.

Bilde: Bjørn Erik Godlien i Dekksenteret Nesodden på Fagerstrand har merket en sterk økning av kunder som velger piggdekk på bakgrunn av forholdene sist vinter. Foto: Trond Folckersahm