Lerche-sang i Lindehaven

Av Trond Folckersahm

Onsdag til uka er dagen da du bør finne fram godstemningen og ta veien til Bomannsvik for å oppleve musikeren, artisten og låtskriveren Sondre Lerche i idylliske Lindehaven.

Ikke før har Jan Eggum pakket gitarkofferten og forlatt Nesodden, står en ny bergenser klar til å innta halvøya – Sondre Lerche.

Den New York-baserte nordmannen er nå på norgesturné til spesielt utvalgte konsertarenaer, og har valgt å legge veien om Nesodden og Lindehaven onsdag 3. august.

Det gir all grunn til å forvente at høydepunktene vil stå i kø når han. akkompagnert av en akustisk gitar, øser sitt musikalske talent ut over publikum.

I utgangspunktet skulle han komme alene, men nå forteller informerte kilder at han vil ha med seg en trekkspiller som skal delta på et par av låtene. Og er vi heldige, får vi kanskje oppleve Sondre Lerche i fri utfoldelse i et av sine legendariske dansestunts?

Bak arrangementet står Gjertrud og Dag Christian Klevås Rye, han til daglig produksjonsleder, manager og frilansskuespiller og Camilla Levin-Erichsen, eier av Lindehaven.

– Hvorfor nettopp konsert med Sondre Lerche?

– Lindehaven er et nydelig sted med en helt spesiell atmosfære. Da ideen kom på bordet satt Gjertrud og jeg hjemme og funderte på hvem som ville passe inn i denne settingen, og kom fram til at Lerche ville være et flott alternativ. Jeg tok kontakt med managementet hans, og vi fant ut at dette passet godt inn i hans planer. Dermed begynte ballen å rulle, forteller Klevås Rye.

For arrangørene er denne konserten en prøvestein. Tanken er å gjøre Lindehaven til et sted der publikum kan få gode opplevelser for både sjel og sinn.

– Vi har jo denne unike hagen, en arena som danner en helt spesiell ramme rundt et arrangement – stemningsfull og magisk – med rom for store og mangfoldige opplevelser, mener Klevås Rye.

Når det gjelder onsdagens konsert, ligger alt til rette for et tilbakelent og hyggelig treff med piknik-stemning og kvalitetsmusikk.

Muligheten til å glede ganen er også tilstede. Det fyres opp i grillen der håndlagde pølser fra Annies pølsemakeri i Mathallen får en runde over kullet, hjemmelaget løksuppe blir det også for dem som ønsker det, og gyldent drikke fra Grünerløkka Brygghus, samt mineralvann og snacks.

Konserten finner sted 3. august og portene åpner kl. 19.00. Billetter kan bestilles via billetto.no

Foto: Tonje Thielsen
Foto: Michael Angeles