Lions Clubs store dekkaksjon

Av Trond Folckersahm

Tradisjonen tro har Lions Club Nesodden sin halvårlige dekkskiftaksjon ved Nesodden brannstasjon lørdag og søndag 22. og 23. april. Alle inntektene går uavkortet til humanitære tiltak på Nesodden.

– Det har blitt en lang tradisjon etter hvert. Faktisk er det 27. året på rad vi tilbyr denne tjenesten til lokalbefolkningen. Det har blitt et tiltak som folk setter pris på. Her kan de kose seg med kaffe og vafler og slå av en prat med gamle kjente. Samtidig er de med på å støtte en god sak. Alt vi får inn av midler går uavkortet tilbake til lokalmiljøet, forteller Einar Endresen i Lions Club Nesodden.

Det er foreningens egne medlemmer, som i år har fått med seg mannskaper fra Fagerstrand Idrettsforening (FIF), som stiller opp ved arbeidsstasjonene bak brannstasjonen.

– Der går det på løpende bånd. Vi har elektronisk påmelding via www.dekkskifte.samspill.no. Der kan man gå inn og velge hvilket tidspunkt som passer best og booke tid. Det begynner å bli fullt både lørdag og søndag, men det er fortsatt noen ledige tider igjen.

Det er også en mulighet for dem som ikke forhåndsbestiller. Vi har en arbeidsstasjon i reserve som kan ta dem som kommer tilfeldig innom. Der kan det kanskje bli litt venting, men da har vi jo kaffe og nystekte vafler i bakhånd. Det hjelper til å få tida til å gå, mener Endresen.

Bilder:
Bror Jens Indrevold har vært en trofast dekkarbeider i en årrekke. Et arbeid som krever god rygg, men også gir mye glede. Arkivfoto: Trond Folckersahm