Lucia-stemning i Tangenten

Av Trond Folckersahm

Med både Lucia-opptog og avslutning av Krogsveens pepperkakehusauksjon, kom julestemningen sigende inn i Tangenten torsdag formiddag.

Svart senket natten seg i kommunehuset, da elektrikeren slo av alt lyset i publikumsområdene for å skape rett stemning for Lucia-opptoget, som har blitt en fast tradisjon i huset hver 13. desember.

Et stort oppbud av nesoddinger hadde for anledningen møtt fram for å få med seg denne hyggelige tradisjonen med feiringen av Lucia fra Siracusa på Sicilia, som led martyrdøden i år 304, og ble helgenerklært av den katolske kirke som Den hellige Lucia, eller Sankta Lucia som vi også kjenner henne som.

Rørende opptog
Men det var nok ikke det de hadde i tankene, de 65 barna fra Kongleveien barnehage som trådte ut av elevkantina i Tangenten, kledd i hvite kapper, med lys og glitter i håret syngende på Lucia-sangen til stor glede for publikum, som måtte opp med lommetørkleet for å tørke bort en tåre eller to i øyekroken.

Etter to runder i korridorene samlet de små kappekledte seg i trappen opp til øvre podium ved kafeen, og framførte et knippe fine julesanger med stor entusiasme og til allmenn glede.

Støtte til Nesoddtangen gård
Det var også i dette området resten av arrangementet foregikk. Først ute var kultursjef Ellen Knutsen, som kunne fortelle at kunstutstillingen Ingrid Ousland har hatt i biblioteket, og hadde donert til Nesoddtangen gård, innbragte 7.500 kroner.

– Et beløp som vil komme til god nytte for Nesoddtangen gård, sa kultursjefen, som beæret den framstående kunstneren med en bukett røde tulipaner i tillegg til blomstrende ord.

Flott pepperkakeinntekt
Arrangementet ble også brukt til å avslutte eiendomsmegler Krogsveens årvisse pepperkakehusauksjon, der pepperkakehus kreert av barna i barnehager og på skoler i kommunen, som har lagt all sin kreativitet i å skape flotte byggverk pyntet etter alle kunstens regler til auksjonen. Disse har da blitt utstyrt med ordentlige salgsoppgaver, og auksjonert bort til næringsdrivende i kommunen. Et tiltak som hadde innbrakt ikke mindre enn 37.050 kroner, som ordfører Truls Wickholm overrakte til Kiwanis Club Nesoddens Grethe Espeland.

– En flott innsats av Krogsveen, og et beløp jeg vet vil bli forvaltet på beste måte til glede for dem på Nesodden som har behov for litt hjelp og støtte, sa ordføreren, før arrangementet ble avsluttet med hyggelig sang fra barnehagebarna.

Bilde: Ordfører Truls Wickholm overrekker sjekken på fra Krogsveen på 37.050 kroner til Kiwanis Club Nesoddens Grethe Espeland. Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under, kan du se flere bilder fra arrangementet:
https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2270643206535694/2270641559869192/?type=3&theater