Luciafeiring og pepperkakeshow

Av Trond Folckersahm

Tårene satt løst hos foreldre og besteforeldre som hadde møtt opp i Tangenten på selveste Lucia-dagen for å få med seg luciatoget med barna fra Kongleveien barnehage.

13. desember er dagen vi feirer denne unge piken fra Siracusa på Sicilia som ble forfulgt for sin tro og utsatt for de mest bestialske handlinger. Noe som førte til at hun mistet livet 21 år gammel i 304 e.Kr, og senere ble helgenerklært av den katolske kirke og fikk navnet Sta. Lucia.

Nå gikk det langt fredeligere for seg i Tangenten denne formiddagen, da barna fra Kongleveien barnehage, for anledningen iført hvite kapper, lys og glitter, gikk tog rundt i Tangenten og spredte god stemning blant de frammøtte. Tydeligvis har de lagt ned mange øvingstimer i forkant av toget. Sangtekstene satt som et skudd, og etter opptredenen ble de belønnet med pepperkaker og en gave fra Eiendomsmegler Krogsveen, som også var representert i Tangenten.

De har nemlig de siste par ukene gjennomført den tradisjonsrike auksjonen og budrunden på pepperkakehus laget av barn i barnehager og på SFO. En aksjon som har fått navnet «Barn hjelper barn», og som har resultert i flotte byggverk som innbrakte mer enn 57.000 kroner som ble overrakt til Kiwanis Nesodden av ordfører Truls Wickholm.

– En flott innsats som har resultert i et pent beløp som vil gå til arbeid blant barn i kommunen, sa ordføreren og overrakte gavesjekken til Åste Eggen fra Kiwanis Club Nesodden.

Følger du linken under, kan du se flere bilder fra Lucia-feiringen.

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2042074729392544/2042073772725973/?type=3&theater