Lyriaka-løyer med Jazzklubben

Av Trond Folckersahm

Søndag formiddag inviterte Nesodden jazzklubb til Lyriaka-konsert i Tangenten. Det ble en sprudlende opplevelse for både store og små.

Det ble en hel skoletime med sprelske spillopper da Lyriaka-bandet dro til med et stort knippe låter i rett Lyriaka-ånd søndag. Et formiddagskonsept Nesodden jazzklubb skal ha all ære for å ha hanket inn til halvøya.

Tekstene til låter og dikt var skrevet av barn, og siden tonesatt, arrangert og i denne sammenhengen solid framført av de tre musikerne i Lyriaka-bandet: Jon Arne Bjørnstad (gitar/vokal), Øyvind Gravdal (saxofon/vokal), Øyvind Fossheim (tangenter/vokal).

Store og små, rundt 50 i tallet, koste seg, trampet og klappet takten, lo av spilloppene og sang med av full hals gjennom hele konserten. Tekstene var også vel verdt å lytte til. Små underfundigheter, fantasifull humor og spennende vinklinger, gjorde konserten til noe helt spesielt.

Nå er ikke Lyriaka noe nytt konsept. 20 år tilbake oppsto fenomenet nettopp på Nesodden, som et samarbeid mellom musiker og komponist Øyvind Gravdal og tekstforfatter og nesodding, Petter Moen. Det resulterte i Lyriaka-festival på Skuterud gård, TV-opptredener og cd-utgivelser.

Siden har de tre musikerne i Lyriaka har reist rundt på skoler og i barnehager. Der finner de dikt og rare tanker som de setter musikk til, noe som igjen blir fine sanger.

Lyriaka har i løpet av den tiden de har vært i drift utgitt sju plater og mottatt Spellemannpris for beste barneplate og i tillegg to nominasjoner til samme pris..

Bilde: Lyriaka-bandet Foto: Trond Folckersahm