«Magnus» – nesoddtung NRK-satsning

Av Trond Folckersahm

Fredag kveld er det premiere på NRKs nye seksepisoders serie «Magnus», der vi blant andre finner 12 år gamle Charlie Hutton Klein fra Fjordvangen på Nesodden i rollen som Nikolai.

– Ikke mindre enn 25 unge gutter var med i castingen til rollen som den ensomme Nikolai, nabogutten til hovedkarakteren Magnus, og til slutt falt valget på Charlie, forteller casting-ansvarlig Dag Christian Klevås Rye.

Charlie, som er elev på Berger skole, er slett ikke den eneste nesoddingen som er involvert i serien. Også fotografen Jakob Ingimundarson, bor til daglig på Nesodden, og tar vi med Dag Christian Klevås Rye, som har vært koordinator og casting-ansvarlig, er nesoddbuketten komplett.

– Charlie gjorde en veldig bra casting og var som skapt for rollen. Det er jo en stor rolle. Charlie var med på ikke mindre enn 25 innspillingsdager og gjorde en formidabel innsats. På settet opptrådte han veldig profesjonelt, og det oppsto en god kjemi mellom han og de andre skuespillerne. Han fikk være med på mye gøy, og fortjente absolutt rollen, mener Klevås Rye.

Drømmen oppfylt
Mannen bak serien er Vidar Magnussen, skuespiller og regissør kjent fra blant annet serien «Side ved side» som TV-titterne har hatt glede av gjennom flere sesonger.

I «Magnus» er alt lagt til rette for at serien også blir å finne på det internasjonale markedet. Alle scenene ble spilt inn to ganger med både norsk og engelsk dialog.

– Dette er alle mine drømmer pakket inn i én, sier Magnussen, som har jobbet med serien i fire år, til NRK.

Han er hovedrolleinnehaver, manusforfatter og – sammen med regissør Geir Henning Hopland – også serieskaper av den overnaturlige krimkomedien «Magnus». Magnussen er sterkt inspirert av Steven Spielberg i det han omtaler «måten han veksler mellom alvor og fjoll».

– Når slapstick-humor gjøres bra, er det det morsomste som finns. Alle liker vold og folk som faller, sier han.

Sjangerblanding
«Magnus» er en krimkomedie om usannsynlige vennskap, norrøn mytologi og et og annet troll.

– Det er første gang vi lager en serie som blander sjangere på denne måten. Det er fantastisk å se hvordan NRK utvikler nye, spennende prosjekter. De har tatt krimsjangeren i en ny retning og fungerer nå som en talentfabrikk for innhold, fiksjon og historiefortelling, sier produsent Anders Tangen i Viafilm, til NRK.

Udugelig politi
Et drap er begått i byen Frestad. Et umulig drap som ikke tilhører denne verden. Magnus Undredal (Vidar Magnussen), politiets dårligste etterforsker, blir satt til å løse saken. Han skaper kaos for alle rundt ham, men udugelig er kun et annet ord for genial i Magnus sitt hode.

Ved hjelp av en suicidal partner og en ensom nabogutt dannes et team som begir seg ut på et overnaturlig eventyr.

Bildet viser Vidar Magnussen t.v. og Charlie Hutton i en scene fra serien. Foto: Viafilm