Mangfoldig Hellviktangen-søndag

Legger du veien om Hellviktangen søndag, kan du få med deg både mini bondemarked og utstillingsåpning med grafikk inspirert av Prøysen og arbeider av Smykke-Randi.

«Til Hellviktangen med Prøysen» er tittelen på utstillingen med grafikerne Gunhild Vegge og Lasse Kolsrud. De startet samarbeidet om et utstillingsprosjekt i anledning Alf Prøysens 100 års jubileum for drøyt to år siden.

En ytterligere forbedret versjon ble stilt ut ved Galleri Briskeby i våres, og nå vises et utvalg motiver fra samarbeidet ved Hellviktangen kunstkafé i desember måned 2016.

«Til Hellviktangen med Prøysen» består av tresnitt laget helt etter innfallsmetoden. Noen motiver tar utgangspunkt i Prøysens barnesanger, andre er hentet fra hans viseskattkammer og noen fra hans betydelige prosaproduksjon, forteller kunstnerne.

Randi Elmenhorst, populært kalt Smykke-Randi åpner også utstilling på Hellviktangen søndag. Randi er unik, ikke bare som smykkekunstner og menneske, men med uttrykk, design og ikke minst valg av materialer. Hennes spesialitet er epoksy, men det er kombinasjonene og formen som gjør henne til en spennende og særegen kunstner. Flater og linjer er ofte rene, men i smykket, som små eventyr, støper hun halvedelstener, bilder av noen du er glad i, sommerfuglvinger, luftbobler, blomsterstøv, røyk, sand, nøkler, beskjeder. Her er faktisk nesten ikke begrensinger.

Ved siden av det brede utvalget av kunst vil det også være mini bondemarked denne 2. søndagen i advent. Som vanlig vil det bli solgt produkter fra lokale produsenter.

Hasle gård stillere med: grønnkål, palmekål, jordskokk, julenek, kranser, edelgranbar, bringebær og solbær syltetøy(en smak av sommer). Og kanskje noen vakre dekorasjoner

Nylenda gård har med seg egg og kanskje grønkål og gulerøtter

Aurora kommer med urter og håndstrikkede høstgodbiter, telysholdere, leker og fine pulsvarmere.

Mens Sofie Mellegård stiller med: Rød stikkelsbær, rød stikkelsbær med kanel, grønn stikkelsbær, bringebær. Rips med kanel, Saskatoon (Amerikanske blåbær) og bringebær, marmelade laget av grønne solbær med lime, rabarbramarmelade med appelsin sitron og i ingefær, nytappet raps, lynghonning, hagehonning og kaker baket med honning, dessuten fine vintage juleduker og julepynt.

Foto: Hellviktangen

Hellviktangen søndag 4. desember kl. 12-15