Mari Stagrim vant forfatterstipend

Av Trond Folckersahm

Torsdag ble Mari Tveita Stagrim fra Nesodden tildelt «Bokhandelens forfatterstipend» under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer for sitt forfatterskap.

– Det er fantastisk å få en slik anerkjennelse. For en ung forfatter har det stor betydning. Det er både en inspirasjon til å fortsette arbeidet, samtidig som det gir en mulighet til og ta seg tid til å skrive. Det hjelper på når man er i startfasen og boksalget ikke er kjempehøyt, sier den nybakte stipendvinneren til Nesoddguiden.

Det er forfatterforeningens litterære råd som er jury, og Mari Tveita Stagrim fikk stipendet for romanen «Alle nyanser av sinne» som kom i 2015, etterfulgt av «Det jeg leter etter, finnes ikke her», fra 2017.

Juryen skriver blant annet: «Man aner at Stagrim har et stort register som forfatter, både tematisk og følelsesmessig».

– Jeg begynte å skrive allerede på ungdomsskolen. Takket være en lærer som så meg og ga meg anerkjennelse, ble jeg motivert til å fortsette. Det er ingen tvil om at det var en utløsende faktor. Jeg fortsatte med skrivingen på videregående, vant en novellekonkurranse som 17-åring, og tok også et skrivekurs hos Merete Morken Andersen fra Nesodden, forteller Stagrim.

De to bøkene hun har skrevet så langt tar for seg samfunnsmessige perspektiver og menneskelige og mellommenneskelige forhold. Og er definitivt ikke det siste vi får se fra Maris hånd. Hun har allerede et nytt prosjekt i støpeskjeen, som hun sikkert får anledning til å sette av mer tid til nå som stipendet er på plass.

Bilde: Mari Tveita Stagrim Foto: Privat