Markerer Dansens Dager

Fredag ettermiddag kan du få med deg en hyggelig danseopplevelse på Tangen senter. Da er det Nesodden ballettskole som markerer Dansens Dager som går av stabelen fra 29. april til 1. mai.

– Ballettskolen markerer Dansens Dager med en liten oppvisning fredag 29.april kl 17.00. Barn og ungdom fra skolen vår viser dans og trening, forteller leder av Nesodden ballettskole, Mona Svenneby.

Nesodden ballettskole har jo etter hvert fått en lang historie på Nesodden, og er ikke minst kjent for sine storslagne forestillinger. Stadig klekker de ut nye dansere på alle alderstrinn, og underviser i en lang rekke sjangre i flere forskjellige øvingslokaler i kommunen.
Nå blir det igjen en mulighet til å se dem live. Danserne er riktig så yre og ivrige på å vise seg fram etter en vinter i treningslokalene, så dette blir en begivenhet vel verdt å få med seg.

– Vi danser først en dans fra vårens forestilling med Alice og fabelvesener i vannet. Så danser 9-11 år en oppvarmingsdans med tittelen «Si ja». Hip hop øvet er klare med ”Hattemakerdans”, og til slutt viser showjazz ungdom pluss øvet en oppvarmingsdans kalt «Bang bang», forteller Svenneby.

Dansens Dager har etter hvert blitt en lang tradisjon. I 1982 etablerte International Dance Committee – ITI, Unesco, den internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans. Deres ønsker for denne dagen er at dansere verden over skal sette fokus på alle danseformer og feire kunstformen på tvers av alle politiske, kulturelle og etniske forskjeller. Dagen er lagt til 29. april som er fødselsdagen til den franske danseren Jean-Georges Noverre (1727 – 1810) som regnes som grunnleggeren av den moderne ballett. Nå feires dagen i mer enn 60 land verden over.

I en pressemelding fra Dansens Dager, heter det: ”Nå er programmet for Dansens Dager 2016 klart, og det viser stort mangfold av deltakere og sjangre. Alle kan være med på Dansens Dager, og vi inviterer hele Norge til å bli med! Det er både amatørenes, danseentusiastenes og de profesjonelles dag, og vi feirer Dansens Dager med et ønske om å sette dans på kartet”.

Arkivbilde fra Nesodden ballettskoles juleforestilling 2015 «Peter Pan». Foto: Trond Folckersahm