Markerte seg i 1. divisjon

Av Trond Folckersahm

Det er god grunn til å glede seg til musikken som vil runge utover 17.mai toget på Nesodden i år etter Nordre Nesoddens skolekorps’ flotte innsats i årets distriktsmesterskap for skolekorps.

Det var sist helg i Lørenskog, i det året som har fått betegnelsen Musikkorpsenes år, Nordre Nesodden skolekorps sikret seg en fjerdeplass i 1. divisjon for skolekorps. Stevnet ble arrangert av Norges Musikkorpsforbund (NMF) avdeling øst, som består av Akershus, Oslo, Buskerud og Østfold, og rundt 100 korps fra ulike kategorier var på scenen i løpet av helgen.

Det var første gang Nordre Nesodden skolekorps deltok 1. divisjon etter at de rykket opp under fjorårets stevne. At de debuterte la på ingen måte demper på innsatsen. Konkurranseinstinktet var definitivt skjerpet da de 36 musikantene fra Berger, Bjørnemyr og Nesoddtangen skoler og Steinerskolen sammen med tilskudd fra kommunens videregående- og ungdomsskoler entret scenen, og leverte en gnistrende versjon av «Overture to a New Age» av Jan de Haan, og dermed halte i land ikke mindre enn 89,5 av totalt 100 poeng fra fagdommerne.

– De gjør en helhjertet innsats og trener mye. Det gir resultater, sier dirigent Morten Apelman.

Det er all grunn til å berømme korpset for innsatsen. Siden de rykket opp fra 2. divisjon først i fjor, og allerede i år markerte seg blant de aller beste. Forteller det at presentasjonen var langt større enn man kunne forvente. Tar man samtidig i betraktning at budsjettene til enkelte andre korps er fire-fem ganger større, setter det resultatet i perspektiv og viser at Nesodden har fostret noen unge, dyktige musikanter.

Korpset har også et juniorkorps og aspirantkorps som har omtrent 35 medlemmer. Lene Albeck er dirigent for juniorene og Line Falkenberg for aspirantene.

De ønsker selvsagt også flere medlemmer og rekrutterer nye medlemmer (fortrinnsvis fra 3. Klasse og oppover) på Tangenten lørdag 26. mai klokken 12.

For å spe på inntektene vil de også lørdag 21. april klokken 10-15 og søndag 22. april klokken 11-15, arrangerer Nordre Nesodden skolekorps loppemarked på Nesoddtangen skole.

BILDE: Arkivfoto Nordre Nesodden skolekorps.