Melankolsk på Hellviktangen

Av Trond Folckersahm

Søndag 16. juli får Hellviktangen kunstkafé besøk av mannen som har gitt melankolien et ansikt, nemlig visesangeren, trubaduren og gitarkameraten Jan Eggum.

Helt siden han deltok i en talentkonkurranse på NRK på 70-tallet med sangen Blå bananer, har Jan Eggum satt sitt preg på musikklivet i Norge. Han er ikke minst kjent for sin melankolske side, men har også skrevet viser av det mer trivielle slaget. Selv humoristiske innslag står på hans spilleliste. Underfundige tekster med både brodd og humor. Det er også vel verdt å merke seg hans gitarakkompagnementer som utføres i en spillestil han har utviklet selv, og som han kanskje er den eneste i landet som behersker til fulle.

I løpet av sin karriere har han utgitt en lang rekke album både som soloartist og også i samspill med Gitarkameratene. Han har mottatt en rekke priser, som Spellemannsprisen, Edvard-priseen, Prøysen-prisen og en rekke andre utmerkelser. Eggum har også markert seg som forfatter. Ikke minst for verket Norsk pop- og rockleksikon, der han har samlet smått og stort om norsk pop fra 50-tallet og framover.

Søndag er han altså klar for Hellviktangen, der han skal spre sin etter hvert omfangsrike viseskatt utover publikum.

Søndag 16. juli kl. 19-21, Hellviktangen kunstkafé..
Pressefoto