Mini-handel på Tangen senter

Noen har kanskje en svak erindring om at det var mulig å kjøpe ny bil på Nesodden. Etter mange år er det igjen en mulighet. Bilmerket Mini har flyttet inn på Tangen senter med utstillingsmodeller og alt som hører med.

Det er i de tidligere lokalene til Nuvo, som solgte klær til gutta, bilforhandleren har flyttet inn. I alle fall for en kortere periode.

– For Mini er det viktig å være der kundene er. For ti år siden besøkte man i snitt fem bilforhandlere før kjøp. I dag ligger snittet på 1,4. Derfor ser vi alltid etter steder som potensielle kunder frekventerer, så valget var enkelt da denne muligheten dukket opp på Tangen senter, forteller Kjetil Haagensen, som selv er nesodding og i tillegg direktør for Mini Norge.

Minis forhandlere i Norge, Bavaria, har også grepet fatt i den muligheten som ligger i utstillingen på Tangen senter.

– Vi har mange kunder fra Nesodden, forteller Ingar Skjørland Bolkesjø, salgskonsulent hos Bavaria på Økern i Oslo, som forhandler Mini, og fortsetter:

– Nå vil vi gi resten av innbyggerne en mulighet til å ta en titt på de forskjellige bilmodellene våre. Vi har et mye bredere spekter enn de fleste vet. Biler som dekker ethvert behov.

– Hvorfor tror du at Mini selger så godt på Nesodden?

– Det har kanskje noe med sammensetningen av folk å gjøre. Det er jo en bil for de kreative og livlige. Dessuten har dere mange svingete veier. Det er et terreng Mini trives i, informerer Mini-representanten.

Sammen med avdelingen i Vika er det Økern-avdelingen som står for utstillingen på Nesodden.

– Geografisk er det vi som ligger nærmest Nesodden, og det er derfor helt naturlig at vi tar hånd om dette markedet, mener Bolkesjø.

Utstillingen på Tangen senter vil være betjent i perioder, men ikke kontinuerlig.

– Men vi har lagt ut rikelig med brosjyrer, informasjon og prislister. Dessuten visittkort med alle opplysninger, så det er ikke noe problem å komme i kontakt med oss. Her forrige dagen var det en som hadde sett utstillingen. Han kontaktet oss for en prøvetur, og bestemte seg for å handle bil av oss. Det var selvsagt en gøyal oppstart, synes selgeren.

Selv om Mini er en ny, velutstyrt og moderne bil, er det lett å dra kjensel på de karakteristiske detaljene som gjorde Mini til en suksess da den ble lansert i 1959.

– Kombinasjonen av følelser og fornuft er et av de viktigste kriteriene for Mini. Det er en sikker og trygg bil, og vi har en fantastisk god garantiordning opp til 200.000 kjørte kilometer. Kvaliteten er også en helt annen enn det var før. Den er helt på topp, og selvsagt er det en miljøvennlig bil, forteller Bolkesjø.

Opprinnelig var det britiske BMC som eide og produserte Mini. I dag er det et selvstendig bilmerke som lever under BMW-paraplyen. Design-avdelingen er sammensatt av erfarne designere fra England, Italia og Danmark, og produksjonene foregår ved BMWs fabrikk i Østerrike og ved en fabrikk i Oxford i England.